תביעת הפסד השתתפות עצמית לאחר תאונה

  • תאונת שרשרת
    יעל לשם | 02/05/2016 16:01

    תוך כדי נסיעה בשיירה, הרכב שהיה מאחורי, לא שמר על מרחק ונכנס בי מאחור בחוזקה. הרכב שלי היה הרכב הראשון שנסע בשיירה, ולכן אין ערעור וישנה הסכמה הן מצד הרכב הפוגע שנסע אחרי והן מצד חברת הביטוח , שאינני אשם בתאונה.
    והאשם הוא בנהג שנסע אחרי. לתדהמתי, כאשר הגשתי את התביעה לחברת הביטוח שלי, לקבלת הפיצוי המלא על הנזק שנגרם לרכבי, חברת הביטוח שלי חייבה אותי בתשלום השתתפות העצמית שבפוליסה, מתוך טענה שהנהג שפגע בי, טוען שהאשם לתאונה הוא הנהג שנסע מאחוריו, והוא לא מוכן לשאת באשמה. נדהמתי מכל העניין. לא מספיק שנפגעתי, הן ברכוש והן בגוף, ולא די שברור מי הנהג שפגע בי מאחור, עלי כעת לשאת גם בתשלום ההשתתפות העצמית על לא עוול בכפי, וזאת בגלל שהנהג מנסה להתנער מהאשמה ומטיל זאת על הנהג שהיה מאחוריו. מה עושים במקרה כזה של אי צדק???  אודה לתשובתכם

    • תביעת הפסד השתתפות עצמית לאחר תאונה
      עו"ד ערן אלזם | 02/05/2016 22:45

      יעל שלום,

      היות והחלטת להפעיל את פוליסת הביטוח של הרכב שבבעלותך, אכן תאלצי לשאת בעלות ההשתתפות העצמית ואף ייתכן כי בשנה הבאה לא "תהני" מהנחה בגין היעדר תביעות.

      אמליץ לך לשאול את חברת הביטוח האם מתנהלים על-ידם הליכים כלשהם כנגד חברת הביטוח של אחד הרכבים הפוגעים או לפנות לעו"ד באופן פרטי לצורך הגשת תביעה בגין ההפסדים שנגרמו לך.

      בהצלחה,

      בברכה,

      ערן אלזם, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
      טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com

      • הפסד השתתפות עצמית לנהג שלא אשם בתאונה
        יעל לשם | 03/05/2016 07:49

        לעו"ד ערן אלזם, תודה רבה על תשובתך המהירה.
        ברשותך, לא הבנתי מדוע ברגע שהפעלתי את פוליסת הביטוח שלי, עלי לשאת בתשלום ההשתתפות העצמית, מה עוד שברור לכולם כולל חברת הביטוח שלי שאינני הנהג האשם בתאונה?
        איזו אפשרות אחרת הייתה לי?
        חברת הביטוח שלי הודיעה לי שפתחה בתהליכים משפטיים נגד חברת הביטוח של אחד מהרכבים האחרים (תביעת שיבוב)
        מה זה אומר לגבי?  יש פה עיוות צדק כלפי נהג לא אשם, לא יתכן שאין איזה שהוא חוק שמגן עליו. אודה לתשובתך