האם מותר לנסוע על העטרה בככר?

  • זכות קדימה בכיכר
    רוני | 13/04/2016 14:10

    שלום רב,
    אודה על קבלת חוות דעת:
    בכיכר בעלת נתיב נסיעה אחד בלבד,  אשר הנתיב חסום ע"י משאית שחזרה רוורס מאתר בנייה לתוך הכיכר וחסמה את כל הנתיב, המשאית נתנה  זכות קדימה לרכב להיכנס לכיכר. האם מותר לרכב לעקוף את המשאית מצד שמאל ולנסוע על המדרכה של הכיכר?
    תודה רבה

    • האם מותר לנסוע על העטרה בככר?
      עו"ד דורון ויגלר | 13/04/2016 16:37

      רוני שלום,
      1- אחת מן המטרות של דיני התעבורה היא הזרמת תנועה בבטחה.
      2- העטרה סביב הככר נוצרה למצבים בהם כלי הרכב לא יכול לתמרן בכיכר למשל אוטובוס דו מפרקי , סמיטריילר, פול טריילר וכיוצ"ב.
      3- במקרה אותו תארת יש להתייחס להימצאו או לאי הימצאו של נהג המשאית. אפרט, במידה ואין נהג ברכב המשא אשר חוסם את נתיב הכיכר בוודאי שעל מנת להזרים תנועה יש לעלות בזהירות על העטרה. אולם במקרה בו הנהג ביצע תימרון והוא שהה בכיכר בטרם הגעת עליך להמתין שיתחיל בנסיעה קדימה ונסוע בתוך הנתיב של הכיכר.

      בברכה,

      דורון ויגלר, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה,

      מגדל ב.ס.ר 3, כנרת 5, בני-ברק
      נייד: 052-2501035; מייל: wiegler.law@gmail.com

      • האם מותר לנסוע על העטרה בככר?
        רוני | 14/04/2016 16:22

        תודה רבה על המענה.

        רוצה לחדד מס' פרטים בנושא: אני הגעתי לכיכר ואז נתתי למשאית זכות לצאת מאתר בנייה ברוורס לכיכר.

        המשאית חסמה את הנתיב היחיד בכיכר ואז נתנה לי זכות קדימה להיכנס לכיכר.

        רכב שעקף את המשאית על העטרה של הכיכר התנגש ברכבי.

        יש לציין נהג המשאית היה במשאית נתיב הנסיעה בכיכר הייתה חסומה ע"י המשאית לשניות בודדות.

        זה מצב שבו משאית עוצרת בכיכר ונותנת לי זכות קדימה להיכנס לכיכר.

        אודה על התייחסותך. תודה רבה