האם איחור במעקב ובטיפול בסרטן השד מקימים עילת תביעה?

  • רשלנות בטיפול בסרטן שד ואיחור באבחון גרורה
    נעים | 09/03/2016 15:12

    שלום רב
    האישה שלי היא חולה אונקולוגית סרטן שד
    לא הייה איחור מרופא המשפחה אבל היא כמה דברים שאני אדגיש לך עכשיו שלפי דעתי שהן חמורות מאוד
    עשינו את הפיופסיה והתברר שיש לאישתי סרטן שד בגודל של 2 ס
    עם בלוטות לימפה מעורבות הרופא האונקולוג אמר לא נתחיל בטיפול עד שתעשו את האמראי ואת הפיתסיטי ותורים לקחו כמעט כחודשיים עד שגמרנו את הבדיקות.
    התחלנו בכימותרפיה והגוש בשד לא מגיב לטיפול ואנחנו אומרים לרופא אונקולוג צריך ניתוח והוא אומר שהטיפול הכימותרפי לפני ניתוח בשל מעורבות בלוטות למפה יותר טוב סבלנו סבלנו סבלנו עד שהרופא האונקולוג המליץ להפסיק את הכימותרפיה כי היא לא מגיבה בגוש אלא רק בבלוטות לימפה מגיב
    בזמן התור שבוא הפסיק הרופא את הכימותרפיה האישה הייתה מרגישה בכאבים בצלעות שמאל וסיפרנו לאונקולוג אבל אמר לנו שזה אולי מתופעות לוואי יום אחרי יום אחרי יום הכאב מתמשך ומחמיר האישה לא היתה יכולה לישון מכאב וכל הלילה בוכה ואני מסתכל עליה ואני לא יכול לעזור לה לקחתי אותה למיון ואמרו שהכל בסדר אמרתי להם תאשפזו אותה במחלקה אונקולוגית ואמרו שהם לא רשאים כי הבדיקות תקינות המליצו לה על אוקסיקוד תרופה ושחררו אותנו אחרי שבוע ימים חזרנו עוד פעם למיון עקב החמרת מצב וגם לא אשפזו אותה כל הלילה כאב בצלעות ואפילו בדיקת פיטסיטי כל גופי לבדוק האם יש חשד לגרורה לא המליצו
    חלף יותר מחודש ואף אחד לא עוזר לה רק תרופות סמים אוקסקוד ותרגין היתה לנו ישיבה במרכז לבריאות השד וסיפרנו לכירורג ולאונקולוג ואמרתי תאשפזו אותה את לא רואים איך היא בבית אבל סתם אמרו אנחנו לא מאשפזים ככה ולא אשפזו אותה ונתנו לנו תור לפיטסיטי וזה כמעט שחלף חודשיים לכאבים המתמשכים
    הגענו לבדיקת הפיטסיטי והיא קשה לה בבדיקה עם הכאב באמת אחרי הבדיקה ביום התקשרה אלי רופא המשפחה ואמר לי שאין גרורה בעצמות וגם רופא פרטי אמר לי שאין גרורה כי בבדיקה היתה קליטה היפרמטבולית בעוצמה גבוהה בחוליה d6 ללא ממצא רנטגני תואם
    הזמין אותנו רופא אונקולוג לשיחה ואמר שיש סיכוי שתהיה גרורה ובגלל זה נקבל קרנות לעמוד השדרה
    הגענו למחרת לסימולציה ולפני לכנס לבדיקה התחיל הכאב והאישה בוכה וצועקת ואף אחד לא עוזר לה בבית חולים
    ראה אותנו לא יודע מה התפקיד שלו באמת ואמר למה את לא מאושפזת אמרנו שאף אחד לא אשפז אותה הוא אמר עכשיו אני מאשפז אותה ומהיום תתחיל לקבל את ההקרנות אבל רופא ההקרנות היה לו עומס ואמר רק מחר נתחיל לקחתי את היד של אשתי והכנסתי אותה לסימולציה והיא בוכה ומתה מכאבים ואחר כך רציתי לקחת אותה למחלקה כמו חייל שפצוע קשה ואני מרים אותה מהקתף שלה ראה אותנו אותו גבר שאמר לאשפז אותה ואם תשבו בוא אני עכשיו מביא סניטר שיקח אותה למחלקה זה לא נורמלי מה שקורא לכם
    התחלנו לקבל הקרנות והרופא במחלקה שיפר לאישה שלי ואמר לה שיש לה גרורה בעוצמה גבוהה ואמר אם היינו מאחרים כמה ימים הייה סיכוי גדול שיהיה לה שיתוק כל האיחור הזה וזה לא איחור אני לא יכול להבין חודשיים לקח להם עד השתכנעו לעשות לה בדיקות הפיטסיטי עד שהכאב החמיר באמת הרופאים נהנים יושנים בבית ואני צועקים בבית ואף אחד לא שומע ולא עוזר
    אחרי ההקרנות התחלנו לקבל טיפול הירמונלי טמוקספין ולוקרין להפסקת מחזור וגם טיפול חיזוק עצמות שנקרא זומירא אחרי כמה שבועות הכאב ירד וירד וירד עד שנשאר קצב כאב והא מחאמיד מתי שהאישה עושה תנועות בגב כמו לרים משהוא
    כל הזמן הזה והגוש בשד גודל יום אחרי יום עד שהגיע ליותר מ5 ס
    הרופא האונקולוג ראה שהבולטות לימפה נעלמו במישוש יד ושהכרה בגב נעלם קצת קצת ובשביל זה הזמין אותנו לשיחה עם כירורג בשל כריתת שד לצערי הרב
    עשינו בדיקת פיטסיטי
    בבדיקה ללא ממצא פתולוגי בחוליה d6
    חוליות d4 d8 נזק אחרי טיפול קרינתי עם הזמן יעלם
    נסיגה של המחלה בבלוטות לימפה

    רופא פלסטיקאי וכירורג אמרו שצריך כריתת שד מלאה ללא שחזור כי העור נדבק לגוש וצריך להמתין כמה חודשים לניתוח שני לשיחזור הסכמנו וחתמו על מסמכי הניתוח אבל האישה לא הייתה מוכנה נפשית לניתוח ודחינו את הניתוח כמה שבועות ועכשיו יש לי תור קרוב לכירורג עקב דחיית הניתוח הזמין אותנו לשיחה כי צריך לעשות את הניתוח...
    מצטער שכתבתי הרבה אבל הנה אני מסכם
    1- הגוש בהתלה היה בגודל 2 ס ואחרי שבעה חודשים 5 ס וזה אומר שהטיפול של בית החולים לאישית לא היה יעיל או שהטיפול לא היה נכול לפי דעתי כי אם זה לא מגיב אז אין דבר כזה שיגדל תחת טיפול.
    2- המתנה עם כאבים כרוניים מתמשכים כחודשיים ללא אשפוז בבית חולים עקב הכאבים עד שהזמינו אותה לפיטסיטי ולגלות שיש גרורה.
    אסמח לענות לי האם מגיע לנו פיצוי עקב הרשלנות באיחור באבחון גרורה וטיפול לא יעיל?

    • האם איחור במעקב ובטיפול בסרטן השד מקימים עילת תביעה?
      נעים | 10/03/2016 00:59

      רציתי לגיד ותזכיר לך שבבדיקת הפיטסיטי הקליטה ההפרמטפולית בעוצמה גבוהה ללא ממצא רנטגני תואם שהיא התגלתה בחוליה d6 בעמוד השדרה

    • נימוק שני
      נעים | 10/03/2016 01:17

      רציתי לגיד שבהתחלה האישה היתה מוגדרת כחולה בסרטן שד שלב 2 וזה שלב שקוטר הגוש 2ס עם מעורבות בלוטות לימפה
      ועכשיו אחרי טיפולים סרטן שד גרורתי 😢 שלב 4

    • איחור במעקב ובטיפול בסרטן השד- עילה לתביעה?

      שלום נעים,
      טיפול בחולה אונקולוגי מחייב בהחלט ביצוע בדיקות מעקב לצורך הערכת יעילותו של הטיפול וביצוע שינויים בתוכנית הטיפולים במידה ומתברר כי הגידול איננו מגיב לטיפול. איחור משמעותי בביצוע בדיקות המעקב דינו כאיחור באבחון  - שכן משמעותו הותרת המטופל בלא טיפול אפקטיבי כאשר כתוצאה מכך עלולה לחול החמרה במחלה. כתוצאה מכך עלול להיווצר מצב בו גם הטיפול החדש יהיה אפקטיבי פחות. הדבר תלוי במידה רבה בסוג הגידול בו מדובר - כל גידול מגיב באופן שונה לטיפול ומתקדם בקצב שונה.  לצורך הערכת סיכויי התביעה נודעת חשיבות רבה לשאלה האם טיפול נכון היה יכול כלל לשפר את התוצאות. לאחר שיבחנו נתונים אלה ע"י עו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית, יהא ניתן להעריך האם היו משתנים במשהו היקף הטיפול והניתוח וסיכויי ההחלמה - לו היו בדיקות המעקב מבוצעות במועד. רק במידה ויתברר כי אכן הייתה התרשלות במובנים אלה, יש מקום לצירוף רכיב הסבל בתקופת ההמתנה הארוכה שעברתם. איחולי החלמה מהירה ומלאה לרעייתך.

      אשמח לסייע בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      אורלי הרמן, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הנדיב 31, זכרון יעקב
      טל': 04-6344221; מייל: hermanorly@gmail.com

      • בחירת עורך דין
        נעים | 13/03/2016 16:37

        תודה רבה לך עורכת הדין אורלי הרמן
        יש לי את כל הניירות שתומכות בכל הדברים שהסברתי
        אני מעוניין לתת לך את כל התיק הרפואי של אישתי ושאת תהיי עורכת הדין שלנו
        איך אפשר לעשות פגישה איתך
        הרבה הרבה תודה