אין הפטר אוטומטי מחוב מזונות

  • חוב בגין מזונות לביטוח לאומי
    איציק | 13/02/2016 21:21

    אני נמצא תחת צו כינוס כבר כשנתיים. יש לי חוב מזונות לביטוח לאומי כ-20 אלף שח  לפני צו הכינוס. ביטוח לאומי לא הגיש תביעת חוב בגין החוב הזה. בקופת הכינוס הצטבר סכום של כ-100 אלף שח .כעת שיש סבירות גבוה שאקבל תוכנית פירעון ואוכרז כפושט רגל כדאי לבקש מבית המשפט שהחוב הזה שנוצר לפני צו הכינוס יהיה בדין קדימה וכך אתפטר מהחוב הזה או  שבגלל שביטוח לאומי לא תבע את חובו כמו שאר הנושים עדיף לא לעורר את זה?  תודה רבה לעונים

    • אין הפטר אוטומטי מחוב מזונות
      עו"ד טל פינק שליש | 15/02/2016 23:05

      איציק שלום,

      חוב המזונות אינו נמחק בהליך פשיטת הרגל.

      לאחר סיום ההליך יהא עליך להגיע להסדר מול המוסד לביטוח לאומי לצורך סילוק החוב הנ"ל מאחר וההפטר לא יחול עליו.

      ישנם מקרים חריגים בהם בית המשפט קובע הפטר גם על חוב המזונות אולם זהו החריג, לא הכלל.

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com