מה הסיטואציה?

  • בירור ערכאה מוסמכת
    עו"ד רמי | 09/02/2016 11:07

    שלום לכולם,
    אני רוצה לפנות לבית המשפט בבקשה למתן הוראות בהתאם לסעיף 11 לחוק השומרים אשר קובע כך:
    "שומר הזכאי להחזיר את הנכס לבעלו ועשה את המוטל עליו כדי להחזירו, אלא שבעל הנכס לא קיבלהו, רשאי לבקש מבית המשפט הוראות מה יעשה בנכס ויהא פטור מכל אחריות אם פעל בתום לב לפי הוראות בית המשפט..."
    לאיזה בית משפט עלי לפנות? האם למחוזי בשל סמכותו השיורית
    בנוסף, באיזה הליך עלי לנקוט? המרצת פתיחה או אחר?

    אודה לעוזרים.

    • מה הסיטואציה?
      צבי שמיר, עו"ד | 11/02/2016 16:28

      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

      • מוסך
        רמי | 11/02/2016 16:33

        בעל רכב השאיר במוסך רכב ומאז לא מגיע לקחת אותו וחלפה מאז כבר שנה.
        מדובר ברכב ללא רישוי ורישום כך שניתן למכרו בהעברתו בלבד.
        האם הדרך שהצעתי בהודעה הראשונה היא נכונה? האם ישנו פתרון אחר?
        תודה!

        • השאיר חוב?
          צבי שמיר, עו"ד | 11/02/2016 16:41

          אם השאיר חוב הגש בקשה לפס"ד הצהרתי שהרכב שלך לצורך כיסוי החוב ואז יש לך זכות לעשות בו ככל העולה על רוחך.

          בברכה,

          צבי שמיר, עו"ד
          מנהל פורום הוצאה לפועל

          צה"ל 26, גן יבנה
          טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

          • ואז של מי הסמכות?
            רמי | 11/02/2016 16:46

            כן יש חוב.

            אז למעשה בכל מקרה עלי לפנות בהליך של המרצת פתיחה? בסמכות המחוזי או שלום?

            תודה רבה על המענה.

            • שלום
              צבי שמיר, עו"ד | 11/02/2016 20:28

              בברכה,

              צבי שמיר, עו"ד
              מנהל פורום הוצאה לפועל

              צה"ל 26, גן יבנה
              טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com