קיבלתי דירה צבועה. האם עלי להחזיר אותה מסויידת?

  • פינונ מושכר
    דנאל | 11/02/2016 15:31

    שלום רב,
    פיניתי אתמול דירה שכורה לאחר מגורים של כ3 שנים.
    קיבלתי את הדירה צבועה.
    כשהחזרתי את הדירה לבעל הדירה הוא טען כי יש צורך בצביעת הדירה בשל כתמים שנוצרו בעקבות ראש ספה ומקומות שעמדו בהם רהיטים.
    בחוזה כתוב:"בתום תקופת השכירות יהא השוכר חייב להחזיר למשכיר את המושכר, כשהוא פנוי מכל אדם וחפץ, למעט הרשום בנספח א' (שלא קיים), וכשהמושכר ותכולתו במצב טוב ותקין, למעט בלאי סביר."
    לא מצויין דבר בנוגע לצבע הדירה.
    האם עלי לצבוע את הדירה במצב זה?
    בתודה מראש, דנאל.

    • קיבלתי דירה צבועה. האם עלי להחזיר אותה מסויידת?
      ליאור חאיק, עו"ד | 11/02/2016 16:00

      היי דניאל,

      מדובר בשאלה קלאסית של פרשנות.

      ברוב הסכמי השכירויות תמצא סעיף קובע שעל השוכר, בפנותו את הדירה, להחזיר את הדירה נקייה ומסויידת. במקרה הספציפי שלך אין סעיף מפורש, וגם אין סעיף "סל" שממנו אפשר להגיע למסקנה דומה, כמו למשל "השוכר מתחייב להחזיר את הדירה במצבה כפי שקיבל אותה.

      השאלה היחידה, לטעמי, לפי הסעיף שעליו חתמתם, היא האם אפשר לומר שמצבם של הקירות כיום נגרם כתוצאה מבלאי סביר? לפי התיאור שלך, נראה שהנזק נגרם באשמתך - כתמים שנוצרו עקב העמדת רהיטים צמוד לקיר, ולכן על פניו נראה שיש היגיון בדרישת המשכיר.

      כך או אחרת, הייתי מנסה להגיע להסכמה עם המשכיר שכן ניהול הליך משפטי יעלה לשני הצדדים יותר מעלות הצביעה עצמה...

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תודה על התגובה (המהירה!) !
        דנאל | 11/02/2016 23:10

        תודה רבה.
        נראה לי שפשוט אצבע אותה... "קל" יותר ומהיר יותר.