האם מותר לי להתקשר לשופט לסלולרי האישי כדי להסביר לו עניין שהוא לא הבין

  • לדבר בטלפון עם שופט
    שי | 09/02/2016 12:37

    שלום רב,
    במידה ובהליך אזרחי ישנם נקודות שלדעתי השופט לא הבין, האם מותר לי להרים אליו טלפון למספרו הנייד/בבית ולהסביר לו את עמדתי?
    נעזוב את השאלה אם הוא ישתף פעולה או לא.
    השאלה אם יש בכך עבירה פלילית, כי לא מצאתי כזאת בחוק העונשין.

    • האם מותר לי להתקשר לשופט לסלולרי האישי כדי להסביר לו עניין שהוא לא הבין
      חיים | 10/02/2016 09:03

      [הערת מערכת: *כותרת התשובה כאן נוסחה על ידי המערכת לשם נוחות]

      כותרת מקורית שניסח הגולש:
      מותר בתנאי שזה לא בין שתיים לארבע

      אבל עדיף שתזמין את השופט אליך הביתה, תשב אתו על כוס קפה ועוגה, וגם תיתן לו מתנה יפה שתכין מראש. ככה הוא יבין הרבה יותר טוב את ההסברים שלך.

      והכי חשוב: אל תספרו כלום לצד השני. לא צריך סתם לסבך את המשפט.

    • האם פנייה טלפונית לשופט היא עבירה פלילית?
      עו"ד סאני שייקיס | 11/02/2016 13:11

      שי שלום,

      בצדק ביקשת "לעזוב" את השאלה האם שופט ישתף איתך פעולה בשיחה כזאת. אני מתקשה להאמין שכן.

      כל פנייה לשופט מחוץ לאולם בית המשפט ושלא בנוכחות הצדדים צריכה להיעשות בכתב למזכירות בית המשפט.

      השתעשעתי ברעיון ששופט אכן יענה לך לטלפון וישתף איתך פעולה והגעתי למסקנה כי אתה חשוף במקרה כזה לביצוע עבירה של שיבוש מהלכי משפט לפי סעיף 244 לחוק העונשין שכן דבריך לשופט, בטלפון ובמעמד צד אחד עלולים להיתפס כניסיון "למנוע או להכשיל הליך שיפוטי או להביא לידי עיוות דין" כפי שכתוב בחוק.

      מקווה שהבהרתי לך את התמונה המשפטית.

      בברכה,

      סאני שייקיס, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי

      הרכבת 58, מגדל אלקטרה, ת"א

      טל': 03-6359687; מייל: sany@sanyadv.co.il3

      • ואם אני לא משבש?
        שי | 11/02/2016 13:56

        תודה על תגובתך.
        אני מכיר את עבירת שיבוש הליכי משפט, אבל היא רלוונטית רק כשמוכח ניסיון או כוונה לשבש הליכים או לעוות את הדין.
        אם בשיחת טלפון ובווטסאפ אני מעוניין רק להוציא את הצדק לאור ולהבהיר לשופט כמה נקודות שהוא לא קולט, ככל שלא מוכח שאני מעוניין לעוות את הדין אלא רק ליישר את הדין ולהוסיף צדק אז יש סיכון בשיבוש הליכים??

        • תשובה
          עו"ד סאני שייקיס | 11/02/2016 14:25

          עצם הפנייה לשופט במעמד צד אחד באופן שבו אתה מבקש לעשות זאת הוא ניסיון לעיוות דין.

          כפי שציינתי, כל פנייה לשופט בענייו שנדון בפניו תיעשה בנוכחות הצדדים באולם בית המשפט או בכתב למזכירות.

          בברכה,

          סאני שייקיס, עו"ד

          מנהלת פורום פלילי

          הרכבת 58, מגדל אלקטרה, ת"א

          טל': 03-6359687; מייל: sany@sanyadv.co.il3

        • השפעה לא הוגנת, ס' 250
          חיים | 11/02/2016 14:32

          אתה רוצה להשפיע על השופט מאחורי גבו של הצד השני.

          ניסיתי להסביר לך את זה בהומור ונכשלתי.

          • ישר כוח חיים
            עו"ד סאני שייקיס | 11/02/2016 14:38

            גם סעיף 250 רלוונטי בעניין זה

            בתודה ובברכה,

            סאני שייקיס, עו"ד

            מנהלת פורום פלילי

            הרכבת 58, מגדל אלקטרה, ת"א

            טל': 03-6359687; מייל: sany@sanyadv.co.il