האם בי"ח יכול לתת לתינוקת משחה נגד רצון ההורים?

  • מתן תרופה ללא אישור
    טלי עמרמי | 28/01/2016 13:18

    ילדתי בבית חולים איכלוב וכשהגעתי לחדר יולדות ביקשתי שיתנו לי דף שאני יחתום איזה תרופות וחיסונים אני רוצה שיתנו לתינטקת ואיזה לא. לאיכלב יש כזה מסמך מוכן כבר וחתמתי שם מה אני רוצה ומה לא. אחד הדברים שחתמתי הוא שאני לא רוצה משחת עניים. אחרי הלידה בלילה ביקשו ממני לבוא עם התינוקת לתינוקייה לבדיקת רופא ( התינוקת הייתה בביות) הגעתי הרופא בדק ואחכ אמרו לי לחזור עוד חצי שעה, חזרתע וביקשו מימני להשאיר את התינוקת לא רציתי כמובן דרשתי להישאר בזמן הטיפולים אך הם אילצו אותי להשאיר אותה. כשהגעתי לקחת את הבת שלי חזרה ראיתי ששמו לה משחת עניים למרות שבמסמך חתמתי שלא יתנו לה.
    האם יש כאן רשלנות?

    • האם בי"ח יכול לתת לתינוקת משחה נגד רצון ההורים?
      עו"ד אביטל פז | 04/02/2016 14:20

      טלי שלום
      אני בהחלט מבינה את התסכול כאשר הצוות הרפואי לא מתייחס לבקשותיך. מדובר בטיפול לא נאות וניתן לטעון כנגד כך. יחד עם זאת, מאחר ומדובר באירוע מאוד קל שגם לא גרם לנזק לתינוקת, אין מקום לקיום הליכים משפטיים אשר סביר כי יביאו אותך להוצאות ולתסכול רב נוסף.

      בברכה,

      אביטל פז, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      ז'בוטינסקי 35, מגדל התאומים 2, רמת גן
      טלפון: 03-6136160; מייל: avital@tiran-paz.co.il