מתי מתיישנת תביעת רשלנות רפואית?

  • התיישנות רשלנות רפואית
    מירי לוי | 20/01/2016 16:32

    אני חוששת ורוצה לתבוע רופא אורטופד שהיה לי לפני 12 שנה וליווה אותי, חלה החמרה במצב פרק כף היד שלי, האם יש חוק התיישנות בנושא?

    • מתי מתיישנת תביעת רשלנות רפואית?

      שלום רב,
      על מנת לחשב את תקופת ההתיישנות יש לבדוק את גילו של התובע במועד ההתרשלות ואת מועד גילוי הנזק לראשונה: וכאשר מדובר בניזוקים אשר היו בגירים (בני 18 ומעלה) בעת האירועים - מועד ההתיישנות בתביעות רשלנות רפואית הוא שבע שנים ממועד הטיפול הרפואי הרשלני או המחדל הרשלני או, לכל המאוחר – עשר שנים מהמועד בו נתגלה הנזק לראשונה, באותם מקרים בהם נתגלה הנזק באיחור. מועדים אלו מוארכים במקרים חריגים.
      כאשר עילת התביעה הנה רשלנות רפואית בטיפול בקטין - מוארך המועד להגשת התביעה בשבע שנים נוספות מיום שמלאו לתובע 18 שנים, כלומר - ניתן להגיש את התביעה עד מלאת לתובע 25 שנה.

      אשמח לסייע בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      אורלי הרמן, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הנדיב 31, זכרון יעקב
      טל': 04-6344221; מייל: hermanorly@gmail.com