הסוד שעומד מאחורי בחינות לשכה שאף אחד לא מפרסם

  • התלבטות ושאלה: לגבי תואר משולב והתמחות
    דוד | 10/12/2015 02:02

    אני מעוניין ללמוד משפטים ומנהל עסקים ולשלב תואר נוסף בכלכלה , במה אתעסק בסיום התואר , באילו תפקידים ?
    האם ידוע על אחוז המתקבלים להתמחות במשרדים לפי מוסד לימודי? שיכול לתת לי אינדיקציה טובה יותר שלפיה אבחר את המוסד לימודים (לא האחוז שעובר את מבחני הלשכה)

    • הסוד שעומד מאחורי בחינות לשכה שאף אחד לא מפרסם
      עו"ד זיו ביגלמן | 12/12/2015 21:35

      ראשית -  כולם מוצאים התמחות.
      לא נראה לי קיים בוגר במשפטים שלא חיפש ומצא מקום להתמחות.

      הבעיה בד"כ היא לא ההתמחות אלא ההמשך....

      לגבי בחינות לשכה וכו' - האחוז שעובר את הבחינות שניגש לבחינה שהוא נקי מעיסוקים אחרים הוא קרוב ל95%.

      רוב הנכשלים הם כאלה אשר יש להם כבר קריירה נוספת ויש להם משפחות ושאר הדאגות שאין למי שהוא מתחת לגיל 28 והתחיל ללמוד בערך בגיל 22-24.

      באונברסיטאות רוב הנגישים הם כאלה, כי אין מסלול ערב ושאר המסלולים האלה שמאפשרים לך גם להגיע לחצי יום בשבוע ולסיים עם תואר.

      בהתאם לכך, האחוז באוניברסיטאות הוא כה גבוה.

      אם יעשו ויבדקו את האחוזים של כלל הניגשים מתחת לגיל 30 לדעתי זה יהיה באזור 90% בלי הרבה הבדלים.

    • תואר משולב
      דור | 15/12/2015 16:44

      היי,
      ברגע שאתה לומד תואר במשפטים אתה יכול להיות אח"כ עו"ד בכל תחום. כמובן שבמידה ואתה עושה תואר משולב עם מנהל עסקים זה יעזור לך לכוון לתחום העסקי אבל במידה ולאחר מכן תחליט שדווקא תחום אחר מושך אותך יותר הכול פתוח בפניך.

      בבינתחומי יש לך אפשרות ללמוד תואר ראשון כפול במשפטים ומנהל עסקים או תואר ראשון משפטים ותואר שני בכלכלה ואז אתה מקבל את כל הכלים גם של משפטים וגם מנהל עסקים.