דרישת זכויות בדירה מכח רישום כתובת

  • שינוי כתובת ותביעת בעלות על הבית
    אני ורק אני | 28/11/2015 16:36

    אז ככה הסיפור שלי..
    במקור אני מתל אביב, וכעת אני שוכרת דירה בעיר אחרת, עם בעלי.
    לא שינתי את כתובת המגורים בתז וגם בעלי רשום בעיר תל אביב, רק על כתובת אחרת.
    קיבלנו דוח לא מזמן ליד הבית של ההורים שלי, ובעיקרון מי שבעל האוטו הוא בעלי.
    הוא רוצה לשנות בתז את הכתובת שתהיה זהה לכתובת שבתז שלי (כתובת ההורים שלי בתא) בשביל שייבטלו את הדוח.
    אני פוחדת שמתי שהוא אם יהיו בעיות ואני והוא לא נסתדר  (חס וחלילה) הוא יכול לתבוע בעלות על הבית, כי בתז לי ולו תהיה אותה כתובת בתז וגם אם נשכור דירה אחרת לא נמהר לשנות כתובת לעיר אחרת שהיא לא תל אביב.
    השאלה שלי היא משפטית בעיקר:
    האם יש בכלל סיבה לחשוש? האם הוא יוכל לדרוש זכויות על דירה שהכתובת שלה תהיה רשומה בתז שלי ושלו?
    באילו מקרים יכול להגיד "אני גר פה ולכן חצי מהדירה שייכת לי"?

    תודה רבה!

    • דרישת זכויות בדירה מכח רישום כתובת
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 30/11/2015 15:52

      שלום רב,
      רישום כתובת מגורים איננו מקנה כשלעצמו כל זכות בדירה המשמשת כתובת.
      הדירה של הורייך רשומה גם ככתובתך, אך אני מניחה שגם לך אין בה זכויות.
      גם עצם המגורים בדירה אינו מקנה בה זכויות בעלות, בוודאי שלא שימוש בדירה ככתובת.
      אם עדיין קיים חשש ניתן להחתים את בעלך על תצהיר שבו הוא מאשר שידוע לו כי הדירה שייכת להורייך בלבד וכי אין לו בה זכויות כלשהן.
      לגבי שיתוף בנכסים בין בני זוג אני ממליצה לך לפנות לפורום דיני משפחה.
      בברכה,
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון