נתפסתי עם 0.5 גרם גראס. לאן מכאן?

  • נתפסתי עם גראס
    חיים | 28/11/2015 11:41

    שלום!
    נפתסתי עם סם מסוג "גראס" במשקל של 0.5 בתוך הרכב. ישב איתי עם מישהו בעל רישום פלילי בהחזקת סמים ולכן הם עשו עליו חיפוש ולאחר מכן חיפוש באוטו - אך לא שאלו אותי או הודיעו לי שיעשו חיפוש. לאחר שמצאו התוודתי שהסם שלי והוא לשימוש עצמי,נלקחתי לתחנה השוטר אמר שהוא יתן לי "רק" אזהרה ועשה לי חקירה קצרה ולאחר חצי שעה בתחנה שוחררתי. אמרו לי לחזור לעשות צילום וטביעות אצבע.חשוב לציין שזו עבירה ראשונה שלי בחיים ובכלל שאני נעצר ע"י המשטרה, אני בן 23.
    השאלות שלי הן כאלה:
    1)מה הסיכוי שיוגש כתב אישום?מה קורה אם לא יוגש כתב אישום? האם זה יפריע לי להתקבל ללימודים או עבודה?
    2)אם אין כתב אישום והדבר נשאר כרישום משטרתי האם הוא נמחק מתישהוא? אפשר לבקש למחוק אותו?אחרי כמה זמן הוא נמחק לבד?
    3)האם יש טעם להשכיר שירותיו של עורך דין עכשיו? או לחכות אם יהיה כתב אישום?

    תודה רבה !

    • נתפסתי עם 0.5 גרם גראס. לאן מכאן?
      עו"ד סאני שייקיס | 28/11/2015 20:03

      חיים שבוע טוב,

      הכמות שנתפסה ברשותך היא כמות אשר החוק מכיר בה ככמות לצריכה עצמית (שימוש עצמי).
      בנסיבות אשר אתה מתאר, סוג הסם ובהיעדר עבר פלילי מדיניות התביעה היא סלחנית למזלך!
      במרבית המקרים הדומים התיק ייסגר בעילה של חוסר עניין לציבור ולא יוגש כתב אישום.

      המרשם הפלילי הוא חסוי לציבור ורק למשטרה ולגופים ציבוריים ובטחוניים מסויימים יש גישה אליו.

      חשוב לזכור כי בהנחה והתיק ייסגר הרי שלא מדובר בהרשעה פלילית ויש לכך משמעות.
      לטעמי רישום יחיד על תיק סגור לא אמור בהכרח להשפיע על קבלתך ללימודים או למקום עבודה.

      בהנחה שהתיק ייסגר, באפשרותך לפנות לאחר 5 שנים בבקשה למחיקת הרישום. במידה ולא תעשה כן הרישום יבוטל באופן אוטומטי לאחר 7 שנים מאחר שמדובר בעבירה מסוג עוון (עבירה שהעונש עליה הוא עד 3 שנות מאסר).

      פורום זה נועד לתת ייעוץ ראשוני ולא מחייב.
      לפיכך, ההחלטה האם לשכור שירותיו של עורך דין נתונה לשיקולך בלבד.

      בהצלחה בכל דרך,
      עו"ד סאני שייקיס.

      • תודה רבה!! רק עוד שאלה
        חיים | 28/11/2015 21:28

        האם אני חייב לתת טביעות אצבע ותצלום או שיש לי אפשרות לסרב?

      • לא מדוייק
        עו"ד פלילי | 29/11/2015 22:49

        התיק ייסגר בגלל הנחיית יועמ"ש למקרים שבהם נתפס חשוד בפעם הראשונה כאשר לא לוותה לכך עבירה נוספת.

        • ידידי עורך הדין הפלילי
          עו"ד סאני שייקיס | 01/12/2015 22:37

          כאשר הפניתי למדיניות התביעה במקרים דומים הרי שהיא נהוגה מכוח הנחיית היועמ"ש בעניינים אלו.

          מודה לך על הערתך ומקווה שהבהרתי את עצמי (לפחות בפניך).

          עו"ד סאני שייקיס.

    • רישום משטרתי על החזקת סם קישור
      עופר בן אברהם | 30/11/2015 22:35

      1. לעניין הסיכויים להגשת כתב אישום, ראה הנחיית היועץ המשפטי לממשלה מספר 4.1105, שכותרתה: "מדיניות התביעה - סמים: אחזקה ושימוש לצריכה עצמית", בייחוד סעיף 7.
      2. אם תשמור את דבר הרישום בסוד (אינך חייב לגלותו לאיש), הוא לא יפריע לך, לא בקבלה ללימודים ולא בקבלה לעבודה, אלא אם כן תבחר לעסוק בתחום רגיש במיוחד, כגון מודיעין או חומרי נפץ (ראה סעיף 11א לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, והתוספת השלישית לחוק, המפרטת את רשימת המורשים לקבל מידע על הרישום; וראה גם סעיף 22 לחוק, האוסר על מי שאינו מוסמך לכך להשיג מידע מן המרשם בכלל, ובפרט לצורך העסקה).
      3. בהתאם לסעיף 1(ה) לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, רישום בדבר החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין בנוגע לעבירה שאינה פשע, יבוטל בתום שבע שנים מיום האירוע, אלא אם כן החליט הגורם המוסמך במשטרה אחרת.
      4. תוכל לבקש לבטל את הרישום בחלוף חמש שנים ממועד האירוע, בהתאם לתקנות המרשם הפלילי ותקנת השבים (אמות מידה לביטול רישומי משטרה).
      5. הסמכות ליטול אמצעי זיהוי מחשוד, אם לא נעצר, מוגבלת למועד חקירתו באזהרה. כך קובע סעיף 11ב(ד)(1) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - חיפוש בגוף ונטילת אמצעי זיהוי). על כן, אם חקירתך הסתיימה, והשוטר הזמינך לצורך נטילת טביעות אצבע ותצלומים במועד אחר, למיטב הבנתי, אינך חייב לציית להזמנה (ולא, לא נעלם מעיניי סעיף 11ו לחוק, שלפיו שוטר כן רשאי לזמן אדם לתחנת משטרה לצורך נטילת אמצעי זיהוי, אך לדעתי סעיף זה אינו חל על חשוד שלא נעצר ושחקירתו הסתיימה; עם זאת, כדי להסיר ספק: אין בדברי אלה עצה או המלצה כיצד לנהוג).

      הנחיית היועץ המשפטי 4.1105