מע"מ על תשלומים לדירה חדשה

  • מע״מ על דירה חדשה
    אני | 28/11/2015 17:58

    שלום רב, רכשנו דירה חדשה מקבלן לפני שנה כשהמע״מ היה 18%, ומאז שילמנו את רוב הכסף, על מנת להימנע ממדדים. האם עקב ירידת המע״מ ל-17%, אמורים לקבל החזר על הסכום ששולם מיום השינוי במעמ? ומה הדין לגבי היתרה שטרם שולמה?
    תודה מראש.

    • מע"מ על תשלומים לדירה חדשה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 30/11/2015 15:44

      שלום רב,
      מע"מ מחושב ביום התשלום. תשלומים שישולמו לאחר ירידת המע"מ יחייבו במע"מ 17%.
      אם הקדמתם תשלומים והם שולמו לפני מועד הורדת המע"מ למרות שהמועד המקורי לתשלומם היה מאוחר יותר לא תקבלו החזר על המע"מ ששולם לפני מועד השינוי.
      בברכה,
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון