תלונת שווא

  • המתנה אינסופית לפני תביעה
    הוכדורף | 30/10/2015 18:34

    באפריל 2015 השמיצו אותי באינטרנט. עוה"ד שלי אמר שניתן לתבוע, אך לפני כן הייתי צריך לסגור תיק שנפתח לי, שהמתין לבירור דין בפרקליטות, כאשר נתפסתי כמה חודשים לפני כן בחשד לפדופיליה. כאשר התיק נסגר מחוסר ראיות, המליץ עוה"ד לנסות לשנות את עילת הסגירה. תהליך שלטענתו, יקח מקס' חצי שנה. שילמתי לו על זה בתחילת אוגוסט. אני מחכה לטלפון ממנו שבנתיים לא מגיע (הוא אמר שכשיקבל את חומר החקירה יתקשר אלי). הפרק זמן המקס' שהוא הציב לתהליך טרם חלף, אבל אני דואג מאוד לתביעה על ההשמצה באינטרנט. המקרה כאמור התרחש באפריל 2015, וחלפה כבר כחצי שנה. אני חושש, שאני מאבד זמן יקר, והגשת תביעה על כך במועד כל כך מאוחר תוריד מעוצמתה. אני גם חושש שבסיום חצי השנה של ההמתנה לשינוי עילת סגירה עדיין לא אקבל טלפון מהעו"ד, והתהליך יתעכב בכמה שנים.
    האם להגיש את התביעה על ההשמצה עכשיו או לחכות חצי שנה כדברי העו"ד?

    • תלונת שווא
      עו"ד בן קרפל | 01/11/2015 15:35

      לא הבנתי עד הסוף את הקשר בין הדברים שאתה כותב.

      במידה וכוונתך היא לתבוע לפי חוק איסור לשון הרע , בשל תלונת שווא שהוגשה כנגדך על פדופיליה, עורך הדין שלך צודק נכון יהיה קודם לשנות את עילת הסגירה בתיק ל"חוסר אשמה" ורק לאחר מכן להגיש את התביעה על פי חוק איסור לשון הרע.

      בכל עניין הקשור בינך לבין התנהלותו של עורך הדין אותו בחרת אני חושב שרק נכון, שהתנהלות זו תהיה בינך לבין עורך הדין .

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • כוונתי לא הובהרה כראוי
        הוכדורף | 06/11/2015 13:23

        באוקטובר 2014 נתפסתי בחשד לפדופיליה. הדבר פורסם באינטרנט אמנם, אך אני לא מדבר על זה (לא על הפרסום של סרטון המעצר ולא על המעצר עצמו).

        באפריל 2015, ניסיתי להתחיל עם מישהי מהעיר שלי דרך הפייסבוק. אותה בחורה, ששמעה כבר שנתפסתי בחשד לפדופיליה ,הטיחה בי שאני פדופיל ושאינה מעוניינת להכיר. היו חילופי דברים בהודעות פרטיות בפייסבוק. לבסוף, החליטה לפרסם חלק מהשיחה שלנו בקיר שלה בפייסבוק, ולחשופו לאלפי חבריה. בתגובות קיללו אותי ,השפילו וביזו.

        התביעה שאני מדבר עליה, מתייחסת לתביעה על התגובות האלה ועל הפרסום שלה את שיחתנו הפרטית. מייעוץ עם כמה עורכי דין, הבנתי שעדיף לחכות שהתיק נגדי ייסגר לפני הגשת תביעה על לשון הרע. אולם משהתיק נסגר, המליץ לי עורך דיני לשנות את עילת הסגירה לחוסר אשמה, כך שבהגשת תביעה על לשון הרע, לא תוכל אותה בחורה לכוון את אור הזרקורים להאם אני פדופיל או לא.

        משהליך שינוי עילת הסגירה לוקח זמן רב, אני תוהה האם לחכות לדדליין שהציב לי העורך דין -עד פברואר, כדי לראות אם עילת הסגירה תשתנה, או שאין הבדל מהותי בהגשת תביעה על לשון הרע כאשר התיק נסגר מסיבה כזו או אחרת, והייתה ממליץ לי להגיש תביעה על לשון הרע כבר עכשיו?

        • זכותך לתבוע אינה תלויה בעילת סגירת התיק
          עופר בן אברהם | 07/11/2015 17:01

          השופט אמור לשפוט על-פי חומר הראיות המוצג בפניו, ולא על-פי החלטת המשטרה או הפרקליטות לסגור את תיק החקירה.
          יתירה מזו: בהתאם לסעיף 11א לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, השופט והנתבעים לא יוכלו לדעת באיזו עילה נסגר התיק, אלא אם כן תגלה זאת מרצונך.
          עילת סגירת התיק יכולה, לכל היותר, לשמש קנה מידה לך או לעורך דינך להערכת סיכויי התביעה. כשלעצמי, אני בספק אם זה קנה מידה אמין.