חתימה על ויתור תביעות בין נהגים ותביעת שיבוב

  • הודעה לצד ג' בדבר שיפוי חברת הביטוח
    צחי | 11/10/2015 13:01

    מקרה של תאונת דרכים בו פגע צד א' בצד ב'.
    לאחר התאונה שילם הצד הפוגע לצד הנפגע סכום כסף עבור השתתפות עצמית ותיקון הנזק ומנגד חתם הצד הנפגע על ויתור כל תביעה או דרישה נוספת נגד הנהג הפוגע.
    לאחר שהרכב תוקן ע"י חברת הביטוח של הנפגע הוגשה כנגד התובע תביעה לתיקון נזק מצד חברת הביטוח. (יש לציין כי לפוגע לא היה ביטוח בזמן התאונה).
    עוד יצויין כי מי שחתם על הסכם הפשרה והפיצוי הינו חתנו של בעל הרכב והפוליסה ולא בעל הפוליסה עצמו.
    האם אפשר לחייב את בעל הפוליסה או החותם על הסכם הפשרה בשיפוי חברת הביטוח לפי סעיף 62 (ג) לחוק חוזה הביטוח (תחלוף) או שמא על הפוגע לשאת בתיקון הנזק של חברת הביטוח על אף ששילם כפי שהוסכם ונחתם בין הצדדים ובמפורש נכתב וסוכם כי לא יהיו עוד תביעות כנגד הפוגע?

    • חתימה על ויתור תביעות בין נהגים ותביעת שיבוב
      עו"ד אריק ארביב | 12/10/2015 15:41

      צחי שלום,

      כעקרון, הסכם בין שני צדדים לא מחייב צד שלישי. במקרה זה, חברת הביטוח. יחד עם זאת, במקרים מסוימים לא ניתן להגיש תביעת שיבוב, שכן בתביעה שכזו חברת הביטוח באה בנעליו של המבוטח. היה והמבוטח חתם על כתב סילוק, הרי שמכוח הסכם זה גם חברת הביטוח מנועה מלהגיש תביעה.

      אני מציע לך לפנות לעורך דין המתמחה בתחום תאונות הדרכים לצורך בירור העניין בצורה מעמיקה יותר.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים