לשון הרע במסגרת השמצות בין שכנים

  • בכמה כסף בערך ניתן לתבוע כינוי ערס? בנסיבות הבאות
    בכמה כסף בערך ניתן לתבוע | 02/10/2015 22:43

    הנני דוקטורנט. אני שוקל ברצינות לתבוע את השכן כי אתמול הוא כינה אותי ערס ומכפיש ומוציא עלי לשון הרע בגלל שהזכרתי לו שיש לי את הזכות להשכיר את הנכס למי שאני רוצה. לרבות קבוצות אוכלוסיה מסוימות, כגון עובדים זרים: שמתוקף הסטאטוס החברתי שלהם ישנו סיכוי שמבחינה כלכלית ירדו שווי הנכסים בבניין. הדברים נאמרו לו לאחר שהוא אינו חודל מלהכפיש, לגדף, ולהבריח לי את השוכרים ובשל כך נגרמו לי נזקים כלכלים אנושים. בתגובה לכך הוא שאל אם אני מאיים והשבתי שזכותי החוקית להשכיר נכס לכל מי שאני רוצה. זה נכס שלי ולא שלך וזו זכותי הקניינית החוקית לעשות בנכסיי כל העולה על רוחי. ועל אף זאת ועוד הוא המשיך להכפיש אותי ליד אבא שלי גם אחרי שהלכתי למרות שלא העזתי לתקוף אותו בפלילים : לא מילולית ולא פיזית !!! ולמרות זאת הוא הפיץ עליי שמועות שכן איימתי עליו בפלילי (שזו עוד עילה לתביעת דיבה ולשון הרע)

    • לשון הרע במסגרת השמצות בין שכנים
      עו"ד בן קרפל | 04/10/2015 13:52

      חג שמח,

      אחלק את שאלתך למספר האירועים לפי המתואר:

      1. הכינוי ערס כלשון הרע.

      2. השמצותיך אל מול שוכרים עתידיים.

      3. השמצה לפני אבא שלך .

      4. הפצת שמועה שאיימת על השכן המשמיץ בפלילים.

      לגבי האירוע הראשון , שים לב שבמידה והשכן שלך גידף אותך והעליב אותך בשיחה בה רק שניכם השתתפתם אין זה לשון הרע , במידה והשכן שלך קרא לך ערס בנוכחות אדם אחד נוסף ניתן לתבוע .

      לגבי האירוע השני, שים לב האם יש לך ראיות ישירות להוכחת ההשמצות? במידה והתשובה היא חיובית יש לבדוק היטב את הראיות ולפיהם להחליט האם אותן השמצות מהוות לשון הרע .

      אירוע שלישי, שוב צריך להבין במדויק מה היו תוכן ההשמצות שנאמרו לאבא שלך , רק לאחר מכן ניתן לומר האם הדבר יכול לעלות כדי לשון הרע .

      אירוע רביעי, גם פה תשובתי לא שונה , במידה ויש לך הוכחות לדברים שנאמרו עליך  על ידי אותו שכן יש לראות אותן ורק לאחר מכן ניתן לבדוק האם הדברים עולים כדי לשון הרע.

      בכדי לענות על שאלתך לעניין סכום הפיצויים שניתן לתבוע, אסיק כי יש לך הוכחות מוצקות לכלל האירועים וכי לאחר בדיקה נקבע כי הדברים עולים כדי לשון הרע , שאז תוכל לבחור בתביעה במסלול של פיצויים ללא הוכחת נזק , ועבור כל אירוע ניתן יהיה לתבוע עד 50,000 ש"ח .

      במידה ותוכל להוכיח כי האירועים הללו התרחשו כאשר לשכן הייתה כוונה לפגוע בך, הפיצוי שתוכל לתבוע עבור כל אירוע יוכל לעמוד על עד 100,000 ש"ח.

      חשוב לזכור כי הפיצויים הנ"ל מוצמדים למדד ובהערכה 50,000 ש"ח , הם בעצם 70,000 ש"ח .

      בהצלחה,

      בן קרפל, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע

      • האם אתה יכול לרשום דוגמאות לאזכורי פסיקה תקדימיות
        האם אתה יכול לרשום דוגמאו | 04/10/2015 23:22

        ראשית, חג-שמח ורב תודות על תשובתך.
        1) האם אתה יכול לרשום דוגמאות לאזכורי פסיקה תקדימיות בנסיבות שלי ? (כינוי גנאי: ערס)
        2) מה המשקל הראיתי אם רק אבא שלי יבוא להעיד ? (אומנם כל השכונה שמעה)
        3) כמה לדעתך (בערך) בתי משפט לתביעות קטנות פוסקים במקרה בנסיבות שלי?
        4) האשמת שווא אדם באיום פלילי מהווה עילה נוספת ללשון הרע ? (כמובן שצד ג' שמע)