מועד לתחילת בניה

  • תחילת בניה בתוכנית שאושרה
    גולדה אדישליד | 03/10/2015 11:38

    לאחר שהתקבלה דחיה של הערר, על ידי ועדה מחוזית, והיא נתנה את החלטתה בתיק, האם יש מגבלת זמן שבמסגרתה יש להתחיל ולבנות? האם תוקף ההחלטה מוגבל בזמן, או שמכאן ואילך ניתן להתחיל לבנות בכל רגע נתון? (למשל, גם 5 שנים לאחר תחילת הפרויקט?)

    • מועד לתחילת בניה
      עו"ד אילן הלוי | 04/10/2015 20:08

      שלום לך

      מקווה שהבנתי את העובדות.

      הוגש ערר על החלטת ועדת הרישוי לקבל את הבקשה להיתר בניה ןהערר נדחה.

      אם זה המצב אז היזם יכול להמשיך בתהליך לקבלת היתר הבניה. תוקף ההחלטה הוא שנה אבל ניתן להארכה ללא בעיה בעוד שנה ואולי אף יותר מנימוקים משכנעים. לא ניתן למשוך כעת את הוצאת ההיתר 5 שנים פשוט כי כבר לא יהיה תוקף להחלטת הוועדה.

      מקווה שעניתי ואם לא אז נא להבהיר את העובדות.

      בברכה

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38