הותרת עציצים שולחנות וכסאות על הגג - אסורה

  • שימוש סביר בגג משותף
    אורטל | 01/10/2015 11:38

    האם שימוש בגג בית משותף ע״י הצבה של מס׳ עציצים, כסאות ושולחן קלים מהווה שימוש סביר? יצויין כי כל דיירי הבניין רשאים להשתמש בכך והשטח לא חסום לשימוש נוסף

    • הותרת עציצים שולחנות וכסאות על הגג - אסורה קישור
      אסף | 01/10/2015 19:58

      כך קבעה המפקחת בסעיף 5 לפסק הדין שלה

      פסק דין

    • מה נחשב שימוש סביר ברכוש המשותף ?
      עו"ד יהודה וישניצקי | 02/10/2015 12:55

      שלום רב
      שימוש ברכוש המשותף המותר לכל אחד מבעלי הדירות נחשב שימוש סביר ורגיל שאינו מונע שימוש דומה משאר הדיירים
      ככל שהנחת השולחן והכיסאות הפרטיים תופסים חזקה ייחודית בגג (באופן ששאר הדיירים אינם יכולים לשבת על הכיסאות ולהשתמש בהם) הרי שמדובר בשימוש אקסלוסיבי ולא סביר
      באופן פרקטי אני מציע להגיע להסכמה בין הדיירים לגבי אופן השימוש בגג כך שמי שירצה יוכל להנות מהשימוש בו
      בברכה
      עו״ד יהודה וישניצקי