האם ביטול האזרחות יכול לבטל כתב אישום?

  • אם אני מבטל אזרחות אז זה מפסיק את ההליך הפלילי נגד
    רמי | 22/09/2015 11:00

    אם אני מבטל אזרחות אז זה מפסיק את ההליך הפלילי נגדי?
    אם מוגש נגדי כתב אישום שאני לא מסכים אליו, ואני בתגובה מחליט לבטל את האזרחות שלי ולעבור מדינה אחרת שיש לי אזרחות, אז האם זה מפסיק את ההליך הפלילי נגדי?

    • האם ביטול האזרחות יכול לבטל כתב אישום?
      עו"ד אמיר מורשתי | 23/09/2015 20:46

      רמי יקר, התשובה לשאלתך היא בשלילה!
      למעשה חוק העונשין לא מתנה את הפעלתו בשאלת האזרחות של הנאשם- כל עוד העבירה בוצעה כולה או מקצתה בישראל, יש סמכות לבית המשפט לשפוט אותך וזאת ללא קשר לאזרחותך.
      זו הסיבה שניתן לשפוט גם תיירים שעוברים בישראל עבירות, עובדים זרים ושוהים בלתי חוקיים.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      • ואם אני מאיים על המשטרה שאם הם מגישים נגדי כתב איש
        רמי | 23/09/2015 21:18

        אני עוזב את המדינה.

        האם זה מותר לי לאיים?

        • איומים
          עו"ד אמיר מורשתי | 24/09/2015 11:59

          רמי יקר, בעקרון אסור לאיים- השאלה היא האם איום מהסוג שאתה מציין כאן ייחשב כאיום .

      • האם אפשר להציע את זה כהסדר לתביעה?
        יעל | 23/09/2015 21:34

        אני לא מקבל הגשת כתב אישום נגדי ומוכן לסיים את הקשר שלי עם המדינה במידה ואכן מוגש נגדי כתב אישום.
        האם אני לתת את זה כהצעה למדינה? סיום הנושא בתמורה לעזיבה שלי את הארץ.
        בהנחה שיש לי אזרחות לארץ זרה.

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 24/09/2015 12:01

          פונה יקר, אני מבין שאתה לא מקבל ההחלטה על הגשת כתב אישום כנגדך- אך אם יש לך טענות בדבר חפותך או סיבה טובה מדוע ראוי לגנוז את התיק כנגדך הרי שניתן לפנות לעו"ד שיטפל בך מבלי שתצטרך לעזוב הארץ.
          לגבי ההצעה שלך לעזוב המדינה ולוותר על האזרחות הישראלית- אני לא מכיר אופציה כזאת.
          מקווה שהייתי לך לעזר

      • יתירה מזו:
        עופר בן אברהם | 24/09/2015 15:22

        יש עבירות, שבית משפט בישראל מוסמך לדון בהן (בכפוף לסייגים מסוימים) גם אם נעברו במלואן מחוץ לישראל, למשל, עבירה נגד חיי אזרח ישראלי או תושב ישראל, גופו, בריאותו או חירותו, שהעונש המרבי עליה הוא מאסר שנה או יותר; עבירה מסוג פשע או עוון, שנעברה בידי אדם שהיה, בשעת עשיית העבירה או לאחר מכן, אזרח ישראלי או תושב ישראל; עבירות נגד המדינה או העם היהודי ועוד (סעיפים 7 - 17 לחוק העונשין).

        • קובץ מצורף .

          .