השכן ביצע חריגת בניה מה עושים?

  • חריגה בבניה
    נתי | 27/08/2015 09:34

    שלום יש 2 שכנים שעשו תוספת של חדר אחד + ממד
    עכשיו עשו במקום ארבע עמודים של הבניה
    עשו ארבע קירות באישור העיריה בטענה זה שהיה יפה
    עכשיו בתוך הארבע קירות האלה עשו ממנו כמו מחסן עם דלת וחלון וחשמל
    השאלה היא עם זה מותר לעשות ?
    או שזה חריגה בבניה ?
    ולמי פונים שיורידו את זה ?
    תודה

    • השכן ביצע חריגת בניה מה עושים?
      עו"ד יהודה וישניצקי | 30/08/2015 13:28

      נתי שלום רב

      מתוכן פנייתך , ככל שעלה בידי להבינה, נראה כי השכנים בנו מחסן ללא היתר בניה. ככל שהשכנים לא קיבלו היתר למחסן זה אלא רק לקומת עמודים, או ככל שאתה מבקש לדעת האם הבניה נעשתה כדין  = עליך לפנות לועדה המקומית לתכנון ולבניה במקום מגוריך ולבדוק את תכניות הבניה. במקרה של פניה שלך -  הועדה נוהגת לשלוח לבית המשותף מפקח על הבניה וככל שמתקיימת בניה לא חוקית בסמכות הועדה  להורות על הפסקת העבודה וכן לתת צווים נוספים בקשר לבניה הקיימת.

      בנוסף , ככל שפעולות הועדה המקומית אינן יעילות אתה יכול לפנות למפקח על הבתים המשותפים ולבקש סעד מתאים

      בברכה

      עו"ד יהודה וישניצקי

      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין