על מי חלה חובת תשלום בעד שיפוץ- מוכר או קונה דירה?

  • הוצאות ועד הבית למי שעוזב דירה
    יגאל מהמרכז | 25/08/2015 16:51

    שלום רב, בעקבות חדירת מים מהגג בסביבות ינואר השנה, בהיותי ועד הבית החלטנו עם ועד הכניסה השכנה לעשות זיפות יחד. קבלן האיטום אמר שחייבים לחכות לקיץ. באתו זמן לערך שכנים שלי החליטו למכור דירתם וסיכמנו בעל פה שאנחנו ניקנה ונחתום חוזה כשהם ימצאו דירה. בסוף האביב הודיע הועד השכן שאיסוף הכסף ייקח אצלהם מספר חודשים. בסוף יוני חתמתי חוזה על קניית דירת השכנים. תאריך מסירת החזקה ותשלום אחרון 8 לספט. בסוף יולי נאסף הכסף והקבלן ביצע ב 19 באגוסט את הזיפות. כשביקשתי את השכן שעדיין גר בדירה את חלקו 633 ש"ח הוא סירב ועורך הדין שלו אמר שזה מחטף. עורך דיני אמר שהוא צריך לשלם. מה אתם אומרים? תודה, יגאל

    • על מי חלה חובת תשלום בעד שיפוץ- מוכר או קונה דירה?
      עו"ד ענת קציר | 27/08/2015 20:24

      יגאל שלום,

      לטעמי, אם לא סוכם אחרת בין הצדדים לחוזה, לאחר חתימת החוזה, על הקונה לשלם בעד הזיפות.
      בד"כ נהוג, כי תשלומים וחיובים שהוטלו על מי מהצדדים עד למועד חתימת החוזה, יחולו על המוכר ולאחר חתימת הצדדים על הקונה. יש להדגיש, כי אין מדובר פה בתשלומי ועד הבית רגילים וחודשיים , בהם כן צריך המוכר לשאת עד למועד מסירת החזקה בדירה, אלא על הוצאות של שיפוץ חד פעמי.
      כמו כן, גם מבחינה הגיונית, השכן המוכר, כבר לא "ייהנה" מהזיפות היות והוא לא יתגורר עוד בדירה.

      בברכה,
      ענת קציר, עו"ד
      מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין