האם ניתן לבטל עסקה של עדשות מגע תוך 14 ימים?

  • ביטול עסקת עדשות מגע
    עידו | 23/08/2015 22:19

    אהלן, קניתי פעם ראשונה (ופעם אחרונה) עדשות מגע מאופטיקה הלפרין (תמיד הייתי רוכש מאופטיקנה), קיבלתי עם העדשות זוג עדשות ניסיוניות כדי לא לפתוח את הקופסאות של העדשות.העדשה לא התאימה לי, וניסו להביא לי סוג אחר שגם הוא לא התאים לי. ביקשתי לבטל את העסקה בחנות והפנו אותי לשירות לקוחות.התקשרתי היום לשירות לקוחות והנציגה אמרה לי שאי אפשר לבטל את העסקה! איך יכול להיות שהחברה עוברת על החוק? מה אני יכול לעשות עם זה? עוד לא עברו 14 ימי עסקים מהיום שקיבלתי את העדשות.תודה.

    • האם ניתן לבטל עסקה של עדשות מגע תוך 14 ימים?
      עו"ד אבי קיסוס | 24/08/2015 10:41

      אם הקופסה סגורה ולא נעשה בה שימוש הם אמורים לאפשר לך לבטל את העסקה תוך 14 ימים, אם זה לא קורה ניתן להגיש כנגדם תביעה לפי חוק הגנת הצרכן.
      ייתכן שהם מכוונים לכך שעדשות מגד זה מוצרים אישיים כמו הלבשה תחתונה שלא ניתן להחזיר (גם אם זה סגור) אך לצורך כך זה צריך להיות כתוב מפורש בחוק ו/או בתקנות מה שלא קיים לגבי עדשות.
      בהצלחה.
      האמור בתשובה זו אינו מהווה יעוץ משפטי והמבקש להסתמך על האמור בתשובה זו לצורך הגשת תביעה עושה זאת על דעתו בלבד.