מכללה חדשה או אוניברסיטת ת"א

  • התלבטות במוסד הלימודים בלימודי משפטים
    הראל | 14/06/2015 13:35

    שלום רב,

    אני מעוניינת ללמוד משפטים, כבר זמן רב ואין לי ספק בכך. ההתלבטות היא לגבי מוסד הלימודים- בתחילה הייתה דבקה ללמוד באוניברסיטת תל אביב בגלל הרמה הגבוהה והשכר האוניברסיטאי.
    אך לא מזמן שמעתי המלצה על מכללת ספיר ממישהו שיש לו "שם" בתחום.
    הרצון ללמוד בספיר לא נובע מתנאי הקבלה המקלים אלא בגלל חווית הלמידה, המיקום והרצון "לצאת מהבועה".
    האם מומלץ? או שבעייני משרדים רבים אפסל אוטומטית רק בגלל המוסד שלמדתי בו?

    תודה מראש :)

    • מכללה חדשה או אוניברסיטת ת"א
      עו"ד זיו ביגלמן | 09/07/2015 20:51

      קשה לי להאמין שההודעה הזו אמיתית.

      ההבדלים הם עצומים בין המוסדות.

      ספיר הינה מכללה חדשה שסה"כ יצאו ממנה מספר בוגרים מצומם ביותר וספק האם ניתן לומר שבוגריה השתלבו כבר בשוק וכו'

      מנגד אונ' ת"א נחשבת מס' 1 או מס 2 בארץ.

      אם יש לך סיכויי התקבלות לת"א אז קשה לי להאמין שההודעה הזו באמת אמיתית.

      • התלבטות בהחלטה
        הראל | 02/08/2015 02:19

        אמיתית:)) לא הצגתי את הנתונים ברור.
        כדי ללמוד בעברית או בת"א, עלי לשפר בגרויות ופסיכומטרי (640) או ללכת לשנה מכינה בעברית.

        אני שוקלת, במקום כל מסע ההשלמות הזה, להירשם למכללה שאני עומדת בה בתנאי הקבלה (בינתחומי, מינהל, ספיר). לעשות כל שיידרש כדי לסיים שנה א בהצלחה, ולעבור לשנה ב לאוניברסיטה - שזו השאיפה במובנים מקצועיים ושונים.

        ההתלבטות בין המכללות היא כמובן שיקול כלכלי, אך מעניין אותי אם מוסד הלימוד של שנה א מהווה שיקול רלבנטי גם עבור תנאי הקבלה לשנה ב באוניברסיטה העברית. את זאת הם לא מציינים, אלא מתייחסים רק לממוצע הציונים ולאחוזון ההשוואתי.

        אשמח להכוונה, הראל

        • מעבר ממכללה לאונ'
          עו"ד זיו ביגלמן | 02/08/2015 22:17

          תשובה פשוטה.
          מתקשרים למכללה הרלבנטית ומבררים.

          אני יודע שמהמכללה בר"ג ניתן היה לעבור מי שסיים שנה א' ב-2 אחוז הגבוהים וכו' אבל למעשה הוא היה צריך לעבור את רוב הקורסים שוב, כלומר לעבור לאוניברסיטה אבל כמעט לעשות את כל שנה א' מחדש.

          בהתאם פשוט תתקשרי ותבררי בשביל שלא יהיו טעויות אחר כך.