הלוואי, הפרוצדורה היא המשרתת, המשרתת את הדין המהות

  • לימוד ניהול הליכים משפטים
    רוצה ללמוד | 26/07/2015 09:48

    האם למידת החוק של סדר דין אזרחי מספיק ללמוד לנהל הליכים משפטים אזרחים?
    וכנ"ל סדין דין אזרחי.

    • הלוואי, הפרוצדורה היא המשרתת, המשרתת את הדין המהות
      רך בשנים | 26/07/2015 13:13

      שלום לך,

      לימודי משפטים הן 3.5-4 שנים, לא כולל שנת התמחות. הפרוצדורה היא חשובה מאוד, אבל תפקידה רק לשרת את הדין המהותי ! תפקיד הפרוצדורה היא לקבוע את כללי המשחק לפתרון הסכסוך באופן הוגן, אך היא איננה קובעת כלל (לפחות לא במקור), את הזכויות המהותיות של הצדדים.

      • אני למדתי משפטים, אני לא עו"ד
        מ | 26/07/2015 14:17

        אני למדתי משפטים, אני לא עו"ד
        לא כל הליך צריך לרוץ לעורך דין

        • אז אתה יודע גם את הדין המהותי וגם את והפרוצדוראלי
          רך בשנים | 26/07/2015 15:55

          משפטן יקר,

          ראשית אני ממש לא נגדך, ובהצלחה מראש בכול דרך שתבחר :)

          ברור שאם אתה משפטן,אז אתה שולט גם בדין המהותי וגם הפרוצדוראלי (לפחות באופן עיוני).

          בתור עו"ד רך בשנים, אני יכול לומר לך את דעתי הצנועה, שישנה חשיבות ומשמעות עצומה להתמחות שכן רק היא מאפשרת לך בפועל,לשלוט ברמה התחלתית סבירה, בניהול הליכים. כגון כתיבת כתבי בית-דין,עניינים אתיים שוטפים,אופן המצאה ומסירה, ועוד שלל דברים חשובים שעולים בהתמחות.

          בטח ידוע לך שכל אדם רשאי לייצג את עצמו,גם אם הוא לא משפטן (למעט חריגים בדין הפלילי).

          על פניו, ומבלי שתסתמך על עמדתי, אתה יכול, לייצג את עצמך. ייצוג אחרים, בדרך של שגרה ובשכר, שמורה ע"פ דין רק לעורכי דין.

          ודאי שאתה יכול ליצג את  עצמך, בערכאות אשר הדין הפרוצדוראלי פחות נוקשה בהן, כגון : ת"ק,ביה"ד לענייני עבודה.

          בכול מקרה בהצלחה

        • באמת למדת?
          חיים | 29/07/2015 16:37

          כמה זמן למדת? איפה? איך? בהתכתבות? בקריאת תשובות בפורומים? שמעת שתי הרצאות באוניברסיטה העממית? עברת בחינות? כתבת עבודות?

          ניהלת פעם משפט? זכית פעם במשפט?

          כבר שנים אתה שורץ באתר הזה ובאחרים ואינך מפסיק להציף את הפורומים בכל מיני קושיות הזויות, בעיקר על לשון הרע, תלונות וקובלנות, כל אחת בשם משתמש אחר, אבל מזהים אותך בנקל לפי סיגנונך, וברור מהשאלות החוזרות שלך שאינך מבין כלום ממה שמסבירים לך.

          אתה קורא לעצמך משפטן?

          • אין לך מה לעשות בחיים? אולי אל תפנה אליי יותר ?
            רוצה | 09/08/2015 22:09

            ניראה לי עדיף לשני הצדדים

            • וכן באמת למדתי  לת
              רוצה | 11/08/2015 19:18

    • למידה
      צבי שמיר, עו"ד | 26/07/2015 17:03

      תאורטית ניתן ללמוד את תקנות סדר דין אזרחי ולנהל הליכים אולם מעבר לתקנות קיימת פסיקה אשר משפיעה על כל ההליך.

      גם למהותה של תביעה, ידיעת החוק אינה מספיקה שכן חייבים להכיר את ההלכות הרלוונטיות.

      סביר להניח שאני יכול ללמוד, בפרק זמן יחסית קצר, את כל האקורדים ואיך פורטים אותם על גיטרה.
      האם זה אומר שאוכל לנגן כמו דיויד ברוזה?

      האם ... לא נרחיק לכת לטיפול שורש... האם היית מנסה לעשות לעצמך טיפול של שיננית?

      בכל אשר תבחר לעשות ... בהצלחה.

    • ומה לגבי הגשת קובלנה פלילית, האם סדר דין פלילי מלמ
      רוצה ללמוד | 29/07/2015 14:15

      ומה לגבי הגשת קובלנה פלילית, האם סדר דין פלילי מלמד היטב?
      הגשת קובלנה פלילית

      ברור לי שעו"ד עם ניסיון יעשה עבודה טובה יותר.
      אבל האם לימוד סדר דין פלילי פלוס פסקי דין מנחים מספיקים לניהול הליך פלילי למשל על פגיעה בפרטיות,לשון הרע,עבירה על חוק ניקיון וכו'

      • האם ...
        צבי שמיר, עו"ד | 29/07/2015 20:20

        האם תיתן לאדם, מוכשר, גאון, נחמד, שנון, בעל יכולות טכניות מדהימות, שלמד את כל התאוריה על בוריה (אבל לא התנסה) לעשות לך טיפול שורש?

        • אפשר לקבל תשובה?
          ג | 01/08/2015 20:48

          אפשר לקבל תשובה?
          אמרתי לך לעורך דין יש ניסיון וזה יתרון.

          אבל האם החוק של סדר הדין הפלילי מלמד איך מנהלים קובלנה פלילית ? אילו הוראות חוק או פרוצדורות נוספות רלוונטיות עבורי.