הליך שימוע

  • שימוע לפני פיטורים
    רועי | 28/07/2015 10:23

    שלום רב,
    אתמול נקראתי למשרדו של המכ"ל, והוא שאל אותי אם אני יודע למה קראו לי. עניתי כי לא, ובתגובה הוא ענה שזהו הליך שימוע. במהלך השימו נאמרו מספר טענות על אופן תפקודי, ולאחר מכן ניתן לי להגיב.
    מעבר לתחושה הלא ברורה הרגשתי כי הזכות להגיב ניתנה לי בצורה לא רצינית וחובבנית. יש לציין כי בחדר היה אדם נוסף.
    שאלותיי הן: האם ניתן היה לקרוא לי לשימוע ללא הודעה מוקדמת? האם זה הליך שבוצע באופן חוקי? האם היה על המעביד להעביר אליי את הטענות מראש טרם השימוע?
    התהליך היה קצר מאוד ולתחושתי גם מזלזל.

    תודה רבה,

    • הליך שימוע
      עו"ד צילה ניהוז | 28/07/2015 14:17

      רועי שלום,
      לפני שמתקיימת שיחת שימוע המעסיק צריך להעביר לעובד מכתב זימון לשימוע, בו צריכים להיכתב מועד השימוע והטענות המועלות נגד העובד כדי שהעובד יוכל להתכונן ולהעלות טענות משלו.
      בזמן השימוע המעסיק צריך לתת לעובד הזדמנות נאותה להשמיע את טענותיו.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,
      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      • הליך שימוע - תקין או לא?
        רועי | 29/07/2015 09:25

        צילה הי,
        ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה.
        שנית, לפי מה שאני מבין ההליך לא היה תקין, נכון?
        תודה,
        רועי