היעדרות לצורך טיפולי פוריות

  • טיפולי פוריות
    בתאל | 28/07/2015 15:13

    שלום רב,

    אני התחלתי טיפולי פוריות. רציתי לדעת אם אני מחסירה מהעבודה לצורך הטיפולים שמתבצעים תמיד בבוקר ולאחר מכן אני מגיעה לעבודה, האם אני רשאית להביא אישור ביקור במרפאה מהרופא המטפל ואהיה זכאית לקבל תשלום על השעות בהן נעדרתי מהעבודה בשעות הבוקר לטובת הטיפולים?

    האם אני אמורה לקבל תשלום רגיל בעבור יום עבודה מלא?

    אשמח למענה.

    • היעדרות לצורך טיפולי פוריות
      עו"ד צילה ניהוז | 02/08/2015 12:32

      בתאל שלום,
      בהתאם לחוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה את זכאית להיעדר מעבודתך לצורך טיפולי הפוריות ובתנאי ש: 1. יש לך אישור בכתב מהרופא המטפל. 2. הודעת למעסיק זמן סביר מראש

      אם את עובדת 5 ימים בשבוע את רשאית להיעדר 16 ימים לצורך טיפולי פוריות.
      אם את עובדת 6 ימים בשבוע את רשאית להיעדר 20 ימים לצורך טיפולי פוריות.
      ההיעדרות תיחשב כימי מחלה בכפוף למכסת הימים הקבועה בחוק.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,
      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      • תודה על המענה אבל...
        בתאל | 02/08/2015 12:35

        אבל אני שואלת אם אני הולכת לטיפול בבוקר ובאה אחר כך לעבודה ומציגה אישור מהרופא האם אני זכאית לקבל שכר בעבור השעות שנעדרתי לטובת הטיפול?

        • היעדרות לצורך טיפולי פוריות - המשך
          עו"ד צילה ניהוז | 02/08/2015 12:49

          כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, היעדרות לצורך טיפולי פוריות היא על חשבון ימי המחלה.
          החוק מגדיר יום מחלה כיום עבודה מלא ולכן היעדרות למספר שעות או חלקי ימים לא תזכה אותך בקבלת תשלום דמי מחלה.

          בברכה,
          צילה ניהוז, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה