קיום הסכם עם קבלן שיפוצים

  • ביטול חוזה עם קבלן לפני השיפוץ
    אנני | 06/07/2015 00:46

    רקע:

    סגרתי חוזה עם קבלן רשום לשיפוץ הבית שלי. אחד הנושאים החשובים הוא שאני עומדת לגור בבית עם 2 חתולות-בית שלי, מה שמצריך גמישות ותכנון של השיפוץ. לדוגמה הבית בנוי כשתי קומות - אם ישפצו בשני שלבים אוכל לגור בקומה הלא-מטופלת, אבל אם ישפצו את הכל ביחד יש חשש גדול שהחתולות יברחו החוצה בגלל הרעשים ברגע שהבנאים ישאירו דלת פתוחה. הכל היה ידוע מראש וקבעתי עם הקבלן שאחרי החתימה נשב על תכנית מסודרת.

    לאחר החתימה ניסיתי לשבת איתו על זה והסתבר שאין עם מי לדבר. לדוגמא - מבחינתו מביאים מכולה פעם אחת, ולכן פרט להשארת חדר אמבטיה פעיל שוברים את כל הבית יחד. ניסיתי להציע פתרון שקבלנים אחרים אמרו שיבצעו (את השבירה ההתחלתית בקומה התחתונה (יש מעט מאוד) יעשו לתוך באלות שיונחו בחצר וירוקנו אח"כ למכולה - אבל אין עם מי לדבר.
    מעולם לא הפרתי חוזה שחתמתי עליו, אבל ממה שידוע לי התחום הזה די פרוץ (לרוב לרעת הלקוח) וממש בעייתי לי להיות כלואה 3 חודשים בחדר בבית הרוס עם החתולות וארגז הצרכים. ברור לי מקבלנים אחרים (שלצערי לא לקחתי) שאפשר אחרת.

    החוזה:
    • הסיכום לגבי תיאום תכנית לפני השיפוץ היה בע"פ ולא בכתב.
    • בחוזה עצמו, לאחר פירוט שלבי הבניה יש סעיף שאומר שאם יש חילוקי דעות אני יכולה להפסיק את העבודה בכל אחד משלבי הבניה

      (הנוסח המדויק: "במקרה של חילוקי דעות ו\או חוסר שביעות רצון מאיכות והתקדמות העבודה, המזמין יהיה רשאי להפסיק את העבודה בכל אחד מהשלבים המפורטים לעיל")
    • בנוסף אני יכולה להוריד תכולות מהבניה

      (הנוסח המדויק: "המזמין יהיה רשאי להוסיף או להפחית מעבודות הקבלן על פי הסכם זה. המזמין יחויב או יזוכה בהתאמה בסכום הראוי על בסיס התמורה בהסכם זה.")
    השאלות:
    • האם עפ"י הנ"ל אני יכולה לבטל את החוזה גם לפני הבניה? מצד אחד כתוב שיכולה לבטל בכל אחד משלבי הבניה, ועדיין לא התחלנו עם השלבים. מצד שני ברור שהכוונה אינה שאצטרך לשלם על תחילת עבודה רק על מנת שאוכל מייד לבטל.
    • האם ניתן פשוט "להפחית את התכולות לאפס"? תאורטית נראה שכן, אבל מצד שני סעיף השינויים נועד לשינויים חלקיים במהלך הבניה וזה נראה כהתחכמות.
    • עד כמה אוכל להינזק אם אבטל חוזה לפני בניה?
    • עצות ורעיונות אחרים?
    אודה על כל עזרה אפשרית. כאמור, בחיים לא הפרתי התחייבות, אבל זאת נראית טעות גדולה להיכנס לשיפוץ שמראש נראה בעייתי.

    • קיום הסכם עם קבלן שיפוצים
      עו"ד ארתור בלאייר | 11/07/2015 08:00

      אנני שלום,

      1. אני מבין מדברייך שנושא שלבי הבנייה לא קיבל ביטוי מפורש בהסכם שבכתב. לכן הייתי מציע שתחילה תדברי עם הקבלן "לשם הפרוטוקול" ותטיחי בו את כל הטענות, בפרט לעניין דרישתך המוקדמת לעשות את השיפוצים בשלבים, בגלל החתולים, ומצג ההסכמה לתנאי זה שהציג בפנייך לפני החתימה. את השיחה איתו תקליטי שלא בידיעתו (מותר לך). חשוב שישתמע מהשיחה כי הקבלן אינו מופתע מנושא השלבים והחתולים.

      במצב דברים זה יש לך עילת ביטול מחמת הפרתו היסודית של ההסכם/ חוסר תום לב במשא ומתן / הטעיה / טעות / אי-קיום תנאי מתלה. מדברייך אני מבין שעניין השבלים היה חשוב ביותר, ואם תשיגי הוכחה שאכן דיברתם והסכמתם עליו, רוב הסיכויים שכל בית משפט יקבל את טענתך ויבטל את ההסכם.

      2. לא הייתי נכנס לשם.

      3. לאחר שתשיגי הוכחה לעניין תנאי השלבים, הוציאי מכתב ביטול לקבלן (מוטב באמצעות עורך דין), שיתייחס בין השאר להפרה צפויה של ההסכם.

      בברכה,
      ארתור בלאייר, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים
      2.

      • דוגמאות לחוזים מול קבלן שיפוצים קישור
        יקיר | 20/08/2015 09:10

        היי, מצרף לך 3 דוגמאות של חוזה והסכם עבודה עם קבלני שיפוצים, מומלץ לעיין.

        הסכם עבודה עם קבלן שיפוצים

        • הסכם עבודה לשיפוץ דירה קישור
          עלמה | 20/08/2015 09:13

          היי,
          כמה דוגמאות שיכולות לסייע לך לחתום עם קבלן שיפוצים, יש כאן חוזה לדוגמא לעבודה מול קבלן מצורף וכמה טיפים שחשוב לזכור לפני שסוגרים עם הקבלן.

          חוזה מול קבלן שיפוצים