כל ילד יורש רבע מהעיזבון

  • מה החלק של הילדים בבקשה לצו ירושה
    שולי | 04/07/2015 18:45

    שלום. בעלה של חברתי נפטר ולא השאיר צוואה. חברתי רוצה למלא את הטפסים לבד. יש 2 ילדים יורשים ודירה אחת הרשומה על שמה ובעלה. בעמ' 9 סעיף ד צריך לרשום את חלקי היורשים אפשר לקבל עזרה מה לכתוב? תודה.

    • כל ילד יורש רבע מהעיזבון
      עו"ד מיקי חשמונאי | 05/07/2015 16:16

      בברכת שבוע טוב,

       מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
       מנהלת פורום דיני משפחה

    • אכן אך שימי לב שמדובר ברבע מהעיזבון ולא מהדירה
      יעקב | 07/07/2015 11:37

      חצי מהדירה תקבל האישה בכפוף להסכמים שביניהם.
      לאחר מכן בחצי השני שנקרא העיזבון, יחלקו האישה והילדים.
      האישה חצי והילדים רבע כל אחד.
      הווי אומר שהאישה מקבלת מהדירה  6/8
      והילדים מקבלים 1/8 כל אחד.

      בהצלחה.
      יעקב

    • חלקם של היורשים, בדירה משותפת, כשאין צוואה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 07/07/2015 15:41

      שולי שלום,

      בהתיחס לתשובתו המלומדת של יעקב, אבקש להפנות את תשומת ליבך לכך שככל הנראה הוא לא שם לב שבשאלתך ציינת כי מדובר בדירה משותפת.
      לכן - חלקה של האלמנה, הינו שלה ואינו חלק מהעיזבון.
      מהעיזבון עצמו - הכולל את מחצית הדירה, הרשומה על שם המנוח, אמורה האלמנה לקבל מחצית נוספת (דהיינו - בסופו של דבר יהיו בבעלותה 75% מהדירה) והילדים יתחלקו בחלקים שווים בחצי השני של העיזבון (דהיינו - ביחס לכל הדירה 12.5% לכל ילד, כיוון שיש שני ילדים).

      לכן - בבקשה לצו ירושה (אשר מתייחסת כמובן לעיזבון בלבד, ולא לרכושה של האלמנה, שאינו חלק מהעיזבון) יש לציין, כפי שעניתי לך בתחילה - לאלמנה 50% ( או 1/2) ולכל אחד מהילדים 25% (או 1/4), ולא כפי שנעניית ע"י המשיב.

      יום טוב,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      • אם נכס היה רשום רק על שם הבעל ז"ל והאישה לא רשומה
        אילה מלמד | 21/08/2015 15:18

        רק בעלי המנוח היה רשום על נכס איך אני נרשמת על חצי מהנכס מקשר נישואין ושיתוף? חצי הוא שלי ולא עיזבון.
        האם אני חייבת להגיש לבית משפט שלום בקשה לפסק דין הצהרתי להירשם על מחצית הנכס כבת זוג מקשר נישואין ושיתוף  או רשם ירושות נותן לי חצי כבת זוג ומהעיזבון חצי
        ביחד זה 75%