מותר לעקוף רכב עומד, הכוונה לרכב שעומד

  • עקיפה לפני צומת.
    אור | 04/07/2015 17:40

    שלום. לפי החוק מותר לעקוף משמאל רכב לפני צמת כאשר המדובר ברב נתיבי. האם כביש רחב  לא מסומן בפועל משמש כרב נתיבי נכנס להגדרה. או שחייב להיות מסומן עם קו מקווקו. הרכב הנעקף עמד בצד ימין של הכביש

    • מותר לעקוף רכב עומד, הכוונה לרכב שעומד
      חיים | 04/07/2015 18:01

      לא בתור לרמזור אלא עקב תקלה

      • לא היה רמזור ,זה צמת עם פנייה שמאלה מכביש רחב
        אור | 04/07/2015 18:31

        הרכב עמד בצד הימני ובזמן העקיפה פנה במהירות שמאלה אל תוך נתיב הנסיעה שלי כשהייתי 4 מטר לצידו.   הרכב לא אותת על כוונתו לא בזמן העמידה ולא בזמן הפנייה. ולכן היה מבחינתי "עומד"  ייתכן שרצה לפנות שמאלה או לעשות פרסה. (ולכן פנה שמאלה מצד ימין. כאמור הכביש לא מסומן ולא משולט. אך בפועל הוא משמש כרב נתיבי. וביום צדדו הימני משמש כחנייה )

    • תקנת תעבורה 47 (עקיפות)
      יעקבי | 04/07/2015 18:28

      שלום אור,
      ראה נוסח תקנת תעבורה 47 הרלוונטית:
      תקנת תעבורה 47:
       (ד)  נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא.
       (ה)  נוהג רכב לא יעקוף, לא ינסה לעקוף ולא יסיט את רכבו שמאלה או ימינה כדי לעקוף רכב או בעל-חיים באחד מאלה: (1) הראות לקויה או שדה הראיה חסום או מוגבל; (2) הוא נמצא אחרי התמרור 130 לפני מפגש מסילת ברזל, ועד אחרי מפגש מסילת הברזל; (3)  הוא מתקרב אל מעבר חציה להולכי רגל המסומן על פני הכביש או על ידי תמרור המציין מקום מעבר חציה להולכי רגל, ועד שעבר את מקום מעבר החציה; (4)   הוא עובר בתוך צומת, או אינו משלים את העקיפה לפני הגיעו לצומת;
      (ו) הוראת פסקה (4) בתקנת משנה (ה) לא תחול על – (1) עקיפה בכביש שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה; (2) עקיפת בעלי-חיים, רכב בעל שני גלגלים או רכב הנגרר על ידי בהמה, ובלבד שהעקיפה ממלאה אחר ההוראות האחרות של תקנות אלה.
      (ז)  נוהג רכב לא יעקוף רכב, ולא יעבור על פני רכב, שעצר לפני צומת, לפני מעבר חציה או לפני מפגש מסילת ברזל לשם מילוי אחרי הוראות חלק זה.

      הסבר לסעיף ז': נהג המתכוון לעקוף רכב שנעצר לפני צומת יאט אפילו עד כדי עצירה ויוודא שהרכב לא עצר כדי לתת זכות קדימה להולכי רגל או זכות קדימה לרכב אחר בתנועה החוצה.

      • לא היה מעבר חצייה או תנועה חוצה
        אור | 04/07/2015 18:44

        יעקבי שלום.  לא היה מעבר חצייה או סימון עצירה כלשהו. וגם לא תנועה חוצה מכיוון שזאת לא הצתלבות.  ייתכן שהייתה תנועה בנתיב הנגדי שהפריעה לו.