לפי התמונה, אני מבין שהיה רק תמרור אחד של נכה

  • קובץ מצורף חנייה במקום נכה בתום לב
    דניאל | 04/07/2015 02:41

    שלום. בלילה של יום שישי, בחנייה בהרצליה מול חוף הקשתות חניתי בתום לב בחנייה שמיועדת לנכים. היה תמרור המרוחק ממני שסימן כי 3 מקומות חניה מוקצים לנכים. יחד עם זאת היה סימון על הריצוף של החניה של נכה. אך בגלל שהיה חושך וחניתי ברוורס לא שמתי לב. אני הגעתי מהכיוון המרוחק מהשלט כך שלא היתה לי הזדמנות לראות אותו בגלל שמכוניות חסמו אותו. מצורפת תמונה של מקום מאותו לילה. מה דעתכם? האם יש אפשרות לבטל את הדוח או שאין מה לעשות, השלט חוקי וזאת בעיה שלי?
    תודה רבה.

    • לפי התמונה, אני מבין שהיה רק תמרור אחד של נכה
      חיים | 04/07/2015 10:13

      אם כן, מה היה כתוב מתחת לתמרור והאם הכביש הוא דו סטרי או חד סטרי ומאיזה כוון הנסיעה
      אם התימרור במקום תקין, תוכל לבקש להשפט וביום נמשפט לדבר עם התובע שיקל עליך בסכום הקנס במקום לבזבז זמן שיפוט

      • התמרור והכביש
        דניאל | 04/07/2015 10:23

        תודה על המענה,
        מתחת לתמרור היה כתוב 3 מקומות עם חץ לכיוון ימין (אני כאמור חניתי בחנייה המרוחקת ביותר מהתמרור).
        הכביש הוא דו סטרי ואני באמת באתי מהכיוון שרחוק מהשלט (ועוד חניתי ברוורס בצורה כזו שכיוון ההסתכלות החזיתי שלי היה מנוגד לשלט). האם קיים בטיעונים אלו איזשהו עילה להקל?
        האם ניתן לבקש מהתובע בקשה כזו?
        אולי עדיף לוותר ולשלם את הקנס כי אני עלול לשלם דמי משפט או הוצאות נלוות ?

        ושוב תודה,
        דניאל.

        • לפי "ההנחיות והתקנות להצבת תמרורים 2014" עמ' 259
          חיים | 04/07/2015 11:50

          במקרה שלך, התמרור צ"ל מוצב בצד ימין של מפרץ החניה עם כיתוב של מס' הרכבים וחץ המורה לשמאל וכן לסמן את מיקום תחומי החניה בתמרור 819 (קוים תוחמי חניה) כל סימון של צבע כחול וציור של עגלה הם לא רלוונטים,
          בקש להשפט והראה לתובע את הצילום וכן את ההנחיה של הצבת התמרור, במשפט אין דמי משפט ואין הוצאות, מה שכן במידה ותואשם, השופט יכול להכפיל את סכום הקנס, לכן תנסה להגיע לעיסקה עם התובע וציין בפניו מה שכתבתי כאן,