לא, לחניית נכה יש תמרור יעודי לכך - תמרור 437

  • סיגל
    פלד | 03/07/2015 18:11

    האם שלט צהוב שכתוב עליו ״חניית נכה 6 מטר קדימה״ ללא שילוט נוסף, הוא תקני?

    • לא, לחניית נכה יש תמרור יעודי לכך - תמרור 437
      חיים | 03/07/2015 19:34

      תמרור שלט צהוב (439) מציבים להוראה  רק שאין בלוח התמרורים תמרור יעודי או שהוא מסייג תמרור מסויים

      • סיגל
        פלד | 03/07/2015 19:43

        אז מה זה אומר שהשוטר לא היה צריך לתת לי דוח? ראוי לציין שעל גבי השלט הצהוב - לא מעליו אלא עליו יש ציור קטן מאד של סמל נכה

        • חניית נכים
          יעקבי | 03/07/2015 20:56

          שלום פלד,
          האישום הוא חניה בניגוד להוראת תמרור 437. באין תמרור תקני המוצב כדין אין אשמה.
          הערה: מעבר לכך יש בכל זאת אשמה מוסרית (בעגה = ראש קטן).

          • תודה רבה על התשובה אבל
            סיגל | 03/07/2015 21:43

            לא הייתי ראש קטן, אני גרה ברחוב הזה מגיל 0 מעולם לא היה כאן חנייה לרכב נכה. זו חניה שהוקמה לא מזמן. והשלט כל כך קטן (בערך כמו דף A4 שמונף באויר וברקע שלו עץ ענקית שמטשטש אותו) כשעוברים את השלט וחונים רוורס ובעיקר כשיוצאים מהרכב ועומדים, לא רואים את השלט כי העץ שנתן לו "רקע" בהתחלה מסתיר אותו לגמרי.

            וגם הסימון על הכביש לא ממש מורגש... צמוד לפח זבל ומבלבל כאילו הוא מסומן לפח... וה"כחול לבן" צבוע בערך כמו שהבת שלי בת השנתיים צובעת מבלי לצאת מהקווים... לא ממש רואים לבן חלק... בעיקר המון כתמי כחול מבלבלים. מי שצבע את זה...עשה טובה!

            שבת שלום

            • כל שכתבת לא רלוונטי. לסימון חניית נכה חייב להיות
              חיים | 03/07/2015 23:59

              מוצב תמרור 437, אם רוצים לסייג את החניה (למשל, לרכב מסויים) מציבים מתחתיו תמרור 439 עם כיתוב הסייג
              תמרור 439 שבתוכו מצוייר תמרור 437 בקטן - אונו תקני
              שלחי בקשה לביטול הדוח וצייני מה שכתבתי כאן..צרפי צילום התמרור
              אני בניגוד לקודמי, לדעתי אין קשר למוסריות, יתכן והתמרור הוצב ללא היתר ואם יש תמרור שאינו תקני, בעל תו נכה רצוי שיסב את תשומת לב מח' התנועה על כך,
              הדוח שקיבלת אינו על פי חוק

              • סיגל
                פלד | 04/07/2015 00:24

                תודה תודה ושוב תודה! אגב, יצאתי לראות כי היה לי מוזר שהבן אדם התלונן עלי ולא היה נוכח שהמשטרה הגיע ושהלכתי לביתו הוא אמר שחנה רחוק בגללי ובא ברגל, למה רחוק? היתה חניה מסביב... בכל מקרה יצאתי עכשיו החוצפן חנה על החניה של הפך כמה מטרים לפני החניה ״שלו״ ואותה השאיר פנויה. בנוסף אין לו שום תו נכה על הרכב... בדקתי טוב טוב! חצוף!!! אמרה לי שכנה שזו לא פעם הראשונה שחוטפים כאן דוח. יום ראשון אני אגש למשטרה. ולך תודה!

                • תודה לך - אין לי אתר בםייסבוק
                  חיים | 04/07/2015 10:08

                  אגב, רצוי היה שהמשטרה לפני שמשיתה דוח עם קנס של 1000 שח, תבדוק טוב את מצב וחוקיות התימרור

                  • סיגל
                    פלד | 04/07/2015 11:18

                    אין לי מילים על השרות! תודהההה

                    • חניית נכים ותמרור 437
                      יעקבי | 04/07/2015 14:43

                      שוב שלום סיגל,
                      1. ניתן לבדוק במחלקת תשתיות של הרשות המקומית אם התמרור אושר והוצב כדין.
                      2. תקנת תעבורה 147 אוסרת הצבת תמרור באופן אישי.
                      147. (א) אין להשתמש למטרות תימרור אלא בתמרורים שנקבעו לפי תקנה 16
                             (ב) לא יציב אדם ולא יסמן על פני דרך או בקרבתה תמרור או כל סימן, אות או ציון הדומים לתמרור, אלא בהתאם להוראות תקנות אלה.
                      3. תמרור הנכים (437) יש לו מימדים הקבועים בתקנות. במקרה זה 50X50 ס"מ.

                      • פלד
                        סיגל | 04/07/2015 14:56

                        תודה רבה! אבדוק בבוקר את הנושא! אין לי מילים... אתם נהדרים

                      • בעיריה צוחקים עלי...
                        סיגל פלד | 05/07/2015 13:28

                        הבוקר גם השכן קיבל דוח באותו מקום, הוא 250 שח - אני 1000 שח. מה ההבדל? אולי צבע הרכב :)

                        בנוסף התקשרתי לעיריה והם אמרו לי ששלט צהוב לבד הוא תיקני בהחלט.

                        מדדתי את הגודל של השלט והוא 40 על 30

                        הגובה שלו מתנוסס (השלט מתחיל בגובה הזה וממשיך עוד 30 ס"מ) גובה 2.60 מעל פני הכביש... האם תקני?

                        מה עושים?

                        העיריה והמשטרה לא מתייחסים אלי

                        • מי הוא הגורם רושם הדוח, משטרה או פיקוח עירוני  לת
                          חיים | 05/07/2015 14:43

                          • משטרה רשמה את הדוח
                            פלד סיגל | 05/07/2015 15:51

                            משטרה

                            • אין מה לפנות לעיריה, צלמי את התמרור המדובר
                              חיים | 05/07/2015 16:12

                              כתבי מכתב  ערעור לכתובת הרשומה בדוח ובקשי את ביטול הדוח כי: 1 - התמרור אינו מופיע בלוח התמרורים של מ. התחבורה 2 - תמרור שבגינו נרשם הדוח אינו תמרור 437 אשר הוא ורק הוא מחייב את הנהג. 3. התמרור שבגינו נרשם הדוח אינו מוצב על פי ההנחיות והתקנות להצבת תמרורים
                              לכן על פי סעיף 22א לת"ת את מבקש את ביטול הדוח (יש לך אפשרות לבקש להשפט) תוודאי לקבל תשובה תוך בערך 89 יום משליחת הבקשה ובמידה ולא יהיה תשובה - תבקשי להשפט
                              הסעיף שציינתי:
                              .      (א)  עובר דרך חייב לקיים את ההוראות הניתנות בתמרור, אולם תהיה הגנה טובה לנאשם אם יוכיח שהתמרור הוצב, סומן או נקבע שלא כדין.

                              הערה: אני לא עו"ד

                              • תודה תודה על הכל  לת
                                סיגל פלד | 05/07/2015 16:17

                                • קובץ מצורף תמרור - 437 - חוקי  לת
                                  חיים | 05/07/2015 16:45

                                  • כן אבל במקרה שלי היה רק 439
                                    סיגל פלד | 05/07/2015 19:14

                                    במקרה שלי הוצב תמרור 439 בלבד בגובה של 2.60 סמ.

                                    • תמרור 439
                                      יעקבי | 05/07/2015 21:36

                                      שוב שלום סיגל,
                                      תמרור 439 יכול להיות סוברני (להופיע לבד) אך לא במקרה של חניית נכים.
                                      כמו כן אין להשתמש בו כ"לוח רקע" שבו מושתלים תמרורים וכיתובים ליצירת "משהו מיוחד", אשר לא מעוגן בלוח עצמו.
                                      ציטוט מתוך קובץ הנחייה להצבת תמרורים של משרד התחבורה לגבי גובה תמרורים:
                                      סעיף 3.1 השיקולים
                                      א. גובה התמרורים נקבע על פי מספר שיקולים, כאשר בכל מקרה ניתנת עדיפות לשיקול החשוב ביותר באותו מקום: - במדרכה – שמירה על גובה ראש להולכי הרגל. - במפרדה – למנוע הסתרה של שדה הראיה. - בשול – יצירת תנאים מיטביים לראות את התמרור בלילה. בלי להוות מטרד בעצמו. - על פני הדרך - יצירת תנאים מיטביים להבחנה בתמרור במקרה תאונה או ארוע.
                                      סעיף 3.2  המידות
                                      הצבת התמרורים תהיה כך שתחתיתם תהיה בגובה – נטו – מעל פני המדרכה או המפרדה או השולים, כדלקמן (*):
                                      - שלטי הדרכה כשאין הולכי רגל      1.50 מ'
                                      - על עמוד במקום שאין הולכי רגל    1.80 מ'
                                      - שלטי הדרכה במקום שיש הולכי רגל   2.20 מ'
                                      - על עמוד במקום שיש הולכי רגל     2.20 מ'
                                      סעיף 3.3 אופן המדידה אם מותקנים שני תמרורים (או שלושה) על עמוד אחד-אזי תהיה המדידה מהתמרור התחתון.
                                       (*) המידות הנתונות כאן ניתנות לשינויים, ע"פ תנאי השטח והמקום.

                                      שימי לב שאין גובה 2.60 מ'.

                                      • זאת אומרת שאני צודקת בעמדתי - התמרור גבוה!
                                        סיגל פלד | 05/07/2015 21:57

                                        ושוב תודה לכם.

                                        • סיגל - עזבי גובה עמוד, מכאן לא תהיה הישועה, העילה
                                          חיים | 05/07/2015 22:39

                                          שיש לך הוא שהתמרור שהוצב אינו על פי החוק. תקראי את כל מה שכתבתי קודם, את מאבדת את הכוון עם כל התשובות

                                          הערה - אני לא עו"ד
                                                     אני שימשתי בתפקיד בכיר בנושא חניות

                                          • הבנתי הכל תודה
                                            סיגל פלד | 06/07/2015 07:21

                                            אני יודעת שהתמרור הוא לא חוקי כשהוא לבד! הבנתי!

                                            אבל גם גובה העמוד וגודלו לדעתי מאד רלוונטים, כי כשנוסעים ברכב ומגיעים אליו, המסגרת של הרכב והגג שלו בדיוק מסתירים אותו, יש לנו כאן ירידה תלולה לרחוב ואם אתה נוסע אז מה שגבוה אתה לא רואה...