זכויות יצרים בתמונות

  • שאלה לגבי זכויות יוצרים בתמונות של מוצרים
    תהילה | 03/07/2015 18:29

    שלום
    אני רוצה לפתוח אתר עם חנות וירטואלית ולפרסם בה קטלוג מוצרים
    האם יש איזשהו חוק שמונע זאת?
    ואם כן
    איך ניתן לעשות זאת בלי להפר את החוק?

    תודה

    • זכויות יצרים בתמונות
      עו"ד גיא קדם | 04/07/2015 21:44

      שלום תהילה,

      אין מניעה לפרסם קטלוג מוצרים, אך שימוש בתמונות של אחרים עלול להוות הפרה. בכל מקרה, עליך לקחת בחשבון שלהפעלת חנות וירטואלית יש היבטים משפטיים רבים במישור דיני הגנת הצרכן, זכויות יוצרים, נזיקין, סימני מסחר, הגנת הפרטיות ועוד, ומומלץ להיוועץ בעו"ד הבקיא בתחום טרם תחילת פעילות.

      עו"ד גיא קדם, מנהל פורום זכויות יוצרים