תקיפה וטראומה נפשית

  • נא עצתכם
    שירז | 02/07/2015 21:29

    שאלה
    אם מישהו הותקף בלילה על ידי ערבי וכתוצאה מכך הוא בטראומה נפשית למי אפשר לפנות? האם אפשר בכלל לתבוע על נזק נפשי שנוצר? אם כן למי פונים?
    נודה להכוונתכם.

    • תקיפה וטראומה נפשית
      עו"ד גיל קראוס | 05/07/2015 15:23

      צהריים טובים,

      אם מדובר בתקיפה על רקע לאומני, אז אפשר לפנות לביטוח לאומי במסגרת נפגעי איבה. גם נזק נפשי מוכר במידה והוא נובע מהאירוע.

      אם התקיפה איננה על רקע לאומני אז לא ניתן לפנות במסגרת נפגעי איבה. ניתן לנסות ולתבוע את התוקף עצמו באופן אישי.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום נזיקין