האם הליכה עם מכנס שקוף בחוף הים היא פלילית?

  • מכנס שקוף בים
    ליאת | 30/06/2015 14:16

    שלום,אני הולכת פעמים רבות לחוף ים, שהוא לא חוף מוכרז, אבל כן יש בו אנשים (לא הרבה אנשים, אבל יש).הרבה מאוד פעמים נמצא שם בחור, שלובש בגד ים מכנס, אבל שקוף מאוד, ככה שאפשר לראות הכל בלי הרבה מאמץ.האם יש משהו לעשות נגד זה?

    • האם הליכה עם מכנס שקוף בחוף הים היא פלילית?
      עו"ד אמיר מורשתי | 01/07/2015 14:06

      ליאת יקרה, ברמה העקרונית אדם ההולך ערום בחוף הים ( אם לא מדובר באזור סגור המיועד לנודיסטים ) עלול למצוא עצמו נחקר בעבירה של התנהגות פסולה במקום ציבורי לפי סעיף 216 (1) לחוק העונשין הקובע: " העושה אחת מאלה דינו מאסר ששה חודשים.. מתנהג באופן פרוע או מגונה במקום ציבורי".
      בנוסף, ייתכן ויראו בהתנהגותו מטרד לציבור לפי סעיף 215(א) לחוק העונשין הקובע: " העושה מעשה שלא הותר בדין, או נמנע מעשות מעשה שחובתו לעשות לפי הדין וגורם בכך לציבור, פגיעה, סכנה או הטרדה או מפריע לו , או גורם לו אי נוחות, בשימוש בזכות הרבים, הרי זה מטרד לציבור, ודינו מאסר שנה אחת".
      אז נכון, מכנס שהוא קצת שקוף אינו משול להליכה על החוף בעירום מוחלט אבל מדובר בשיקול דעת של המשטרה ובית המשפט וברור שאדם ההולך עם מכנס מניילון שקוף כמוהו כמי שהולך ערום-ובין לבין ישנו רצף .
      מקווה שהייתי לך לעזר