כספים ששולמו בטעות על ידי ביטוח לאומי

  • תשלום רטרואקטיבי
    יוסי | 05/06/2015 08:01

    לפורום שלום רב! אני רוצה לשאול על חיוב ארנונה "רטרואקטיבי". וגם על חיוב ביטוח לאומי "רטרואקטיבי ", אם זה המונח המדויק בכלל. קודם, למקרה הכי דחוף וחשוב:אם עיריית ת"א טעתה בחישוב העסק שלי (חייבה אותי לפי עסק תעשיה ולא חנות, מה שאומר שהארנונה היא חצי מארנונה של חנות ), ואחרי שנתיים נזכרה לחייב אותי על ארנונה של חנות, וכעת רוצה את כל ההפרשים בחזרה, משהו כמו 22,000 ₪ , זה חוקי? יש לי כאן עילה משפטית לתבוע? או לפחות פסקי דין להראות לעירייה שזה לא חוקי? שנית: לגבי קיצבת זיקנה של ביטוח לאומי. אמי מקבלת קיצבהכזו. עקב טעות בחישוב שלהם, הם מבקשים את כל הכסף בחזרה. האם אפשרי להתנגד למהלך כזה שלהם? האם מותר להם "להפיל" לפתע על אדם 'פצצה' כזו? תודה רבה מראש.

    • כספים ששולמו בטעות על ידי ביטוח לאומי
      עו"ד הילה נדב | 08/06/2015 04:01

      שלום,

      לכאורה נהנת בשני המקרים מכספים אשר לא היו מגיעים לך ולפיכך ישנה לרשות זכות לתבוע השבה.

      בהצלחה,