ממתי החוב?

  • חוב בביטוח הלאומי
    אבי | 26/05/2015 19:00

    שלום רב,
    אני נמצא בהליך פש"ר כשנתיים. לאחרונה נודע לי כי קיים על שמי חוב בביטוח הלאומי בגין גמלת הבטחת הכנסה ששולמה ביתר. כאשר פניתי לביטוח הלאומי עם צו הכינוס נאמר לי כי חוב זה אינו נכלל בהליך הפש"ר ועלי לשלמו. האם זה נכון?

    • ממתי החוב?
      עו"ד משה שרגא | 29/05/2015 14:37

      ככל שנוצר לפני צו עיכוב ההליכים כנגדך הרי הוא נכלל במצבת החוב שבפש"ר.

      • חוב מלפני עשר שנים
        אבי | 29/05/2015 15:02

        מדובר בחוב מאד ישן אולם זה לא חוב שהביטוח הלאומי מטיל עיקולים וכיוצ"ב בהוצל"פ. זה חוב שהביטוח הלאומי מחכה עד שהאדם צריך קצבה כלשהי מהם ואז מקזז ממנה את החוב.