כתיבת הודעת דואר לעורך הדין של הצד השני

  • שלום רב. שאלה חשובה: אם אני שולח מייל לעו''ד הצד
    יאיר | 24/05/2015 01:25

    השני: שאני יודע בוודאות שהצוואה פסולה כלומר החתימו את אימי בזדון ושהיא בעצם מייצגת פושעות

    האם זה נקרא לשון הרע

    תודה רבה

    • כתיבת הודעת דואר לעורך הדין של הצד השני
      עו"ד גיל קראוס | 27/05/2015 15:04

      צהריים טובים,

      ראשית, אם אתה מיוצג, אסור לעורך הדין של הצד השני ליצור איתך קשר.

      לשאלתך, עשויה להיות בעיה במידה ואתה משתמש במילים לא פשוטות כמו פושעות, שכן מדובר במילים שעשויות לשמש סיבה לתביעת דיבה וכן אלמנט הפרסום התקיים מאחר והמייל נשלח לצד שלישי.

      אם רק תציין כי הצוואה פסולה ואכן מדובר בדברי אמת, יהיה קשה לתבוע אותך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע

      • מאוד מודה לך. אפנה אליה לא היא אלי. כרגע אני לא
        יאיר | 27/05/2015 15:27

        מיוצג)  ונניח אוריד את המילה ''פושעות'' ואכתוב במקום זה:

        ''ידוע לי בוודאות שאימי הוחתמה בזדון והצוואה בעצם פסולה''

        (הצוואה פסולה בוודאות גמורה למרות שבית משפט בכל הערכאות לא פסל אותה. גם בעליון. שכחתי לציין זאת)

        האם במקרה כזה שהיא לא נפסלה תהיה עילה לתביעה

        ואם סימסתי לנהנות בצוואה (אחייניות) שידוע לי שאימי הוחתמה בזדון. האם במקרה זה עלולה להיות עילה לתביעה

        מאוד מאוד חשוב לי שתענה לי על זה

        הרבה הרבה תודה

        • לשון הרע בהודעה פרטית
          עו"ד גיל קראוס | 28/05/2015 16:28

          קשה להשיב לשאלה באופן וודאי מבלי ללמוד את כל הנסיבות, אבל על פניו אם מדובר רק במילים שכתבת יהיה קשה להגיש נגדך תביעת לשון הרע, בהנחה שאכן מדובר בדברים שנכתבים בתום לב ובאמונה שלמה בדבר נכונותם.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד

          מנהל פורום לשון הרע

          • תודה לך גיל. הוספת בתגובתך אלי נושא שלא קשור אלי  לת
            יאיר | 28/05/2015 23:00