מיסוי בחלקות עזבון

  • הסכם חלוקה עזבון
    אהרן | 19/05/2015 15:48

    אני ואחי קיבלנו בירושה מההורים שתי דירות. שווי הדירות שונה מהותית. בצו הירושה נאמר כי החלוקה שווה. אולם אנחנו מעונינים לעשות הסכם חלוקה כך שאחת מהדירות תעבור אלי והשניה לאחי למרות שהחלוקה לא תהייה שוות ערך. אני גר באחת הדירות. אני מעוניין לרשום מיידית את הדירה המיועדת לי בטאבו. אחי מעוניין לדחות את הרישום בטאבו של הדירה המיועדת לו למועד אחר. רציתי לשאול: א.      האם ניתן במסגרת הסכם חלוקה ראשונה לדחות את הרישום בטאבו של אחד הנכסים? ב.       האם יהיו השלכות מס כעת עם רישום הדירה שלי? ג.        האם יהיו השלכות מס בעתיד כשאחי ירצה לרשום בטאבו את הדירה שלו?

    • מיסוי בחלקות עזבון
      עו"ד ענת קציר | 20/05/2015 09:05

      אהרון שלום,

      1. ניתן לדחות את הרישום של חלק מהנכסים אשר כלולים בצו הירושה. עצם הרישום עצמו לא הוא זה שגורר חיוב במס אלא החלוקה מחדש של העזבון.
      2. ככל שהירושה לא תרשם על פי כוונות המוריש, דהיינו שווה בשווה, ובהסתמך על כך ששווי הדירות אינו זהה, בגין ההפרש בשווי הדירות תחויבו בתשלום מיסים, מאחר שלמעשה יתבצע מכר ורכישה של זכויות נוספות בדירות שלא על פי הירושה.

      בברכה,
      ענת קציר, עו"ד
      מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין