בניה והחזקה שלא כדין ברכוש המשותף

  • צו עשה ותביעת פיצויים
    חדוה | 20/05/2015 00:02

    שלום, יש לי דירה בירושלים בניין משותף קומת קרקע, הדירה מושכרת. כרגע יש שכנים שנקטו במספר פעולות וברצוני לדעת מה משמעתן עבורי ומה ביכולתי לעשות:1. דייר שבנה בחצר המשותפת. הגשנו תלונה לעריה כבר לפני זמן רב, מעל שנה, אבל שום דבר לא זז. השכן גר בקומה ראשונה בצמוד לדירתי, והוא הקטין באופן משמעותי את הגינה המשותפת שבעיקר אני נהנה ממנה, בגלל הסמיכות לכניסה לדירתי (אני נכנס לדירה דרך החצר). בכך הוא הקטין לדעתי את ערך הבית שלי במצבי מכירה / השכרה, ואולי גם לקח זכויות בניה שהיו יכולות להזקף לזכותי?? מה גם שהבניה מכערת מאוד את החצר המשותפת ומצמצמת את אפשרויות השימוש בחצר לילדים ולמבוגרים. האם אני יכולה לתבוע ממנו פיצוי כספי? מישהו המליץ לי גם על צו עשה - איך עושים את זה ומה המשמעות? האם ישנן פעולות נוספות שמומלץ לעשות? האם אני צריכה עו"ד לשם כך??2. שכן נוסף בנה על גג הבניין, שאלות כנ"ל.3. שכן נוסף מחנה את מכוניתו בדרך קבע על המעבר לביתי (שהוא גם הכניסה לחצר המשותפת), בכך הוא חוסם שטח מתוך החצר המשותפת, אך בעיקר חוסם את רוב המעבר לדירתי, ומקשה מאוד על הכניסה בעיקר עם עגלות ילדים, עגלת קניות וכד'. קושי זה מוריד לי אוטומטית את ערך הדירה במצבי שכירות. שאלות - כנ"ל. אודה מאוד לתשובותיכם!!

    • בניה והחזקה שלא כדין ברכוש המשותף
      עו"ד יהודה וישניצקי | 27/05/2015 06:50

      שלום רב

      כל הפעולות שתיארת אכן מקימות לך ולנציגות הבית עילות תביעה מול השכנים - לרבות במסגרת הליכים בפני המפקח על הבתים המשותפים ו/או בבית משפט השלום .

      על מנת להחליט מה הסעדים (צו מניעה, צו עשה, פיצוי כספי או שלושתם ביחד) יש לבחון לעומק את הנסיבות לגבי כל אחת ואחת מהפעולות שתיארת

      בברכה

      עו"ד יהודה וישניצקי

      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין