תשלום הוצאות נוסף לעורך הדין מטעם הקבלן

  • תשלום הוצאות נוסף לעורך הדין מטעם הקבלן
    איילה | 19/05/2015 09:13

    שלום רב,
    רכשנו דירה חדשה מקבלן לפני מס' שנים ובמסגרת החוזה שילמנו כמובן 2% שכר טרחה לעורך הדין מטעם הקבלן.
    כעת, קיבלנו מכתב ממשרד עורכי הדין של הקבלן שהדירה עומדת להירשם והתבקשנו לשלם אגרת רישום לטאבו וכ- "תשלום החזר הוצאות של 300 ש"ח למשרד". האם מותר לעורך הדין לגבות הוצאות נוספות? הרי הוא כבר קיבל תשלום. מיותר לציין כי עבור כל האגרות אנו שילמנו ולכן אני לא מוצאת עבור מה הוא יכול לדרוש תשלום נוסף
    תודה מראש לעונים

    • תשלום הוצאות נוסף לעורך הדין מטעם הקבלן
      עו"ד ענת קציר | 19/05/2015 10:42

      איילה שלום,

      בד"כ מלבד תשלום לעורך הדין של הקבלן שהוא עבור רישום בית משותף ורישום זכויותיכם בנכס, נדרש הקונה לשלם סכום נוסף עבור הוצאות תשריטים לצורך רישום הבית, וברוב המקרים הדבר מעוגן בחוזה המכר.
      פנו לעו"ד ובקשו לקבל פירוט בגין מה נדרשים אתם להוסיף תשלום.

      בברכה,
      ענת קציר, עו"ד
      מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין