ניסיון לעזור

  • מתלבטת היכן ללמוד משפטים
    Daniellesher | 26/04/2015 19:38

    אני מעוניינת להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב. ההתלבטות היא בין המכללה למנהל לאקדמיה למשפט ומנהל עסקים ברמת גן.
    בגדול התכנון להתקדם בעבודה שאני נמצאת בה למחלקה המשפטית אבל לא מובטח לי תפקיד מראש. הנטייה ללכת עם רמת כן כי העלות נמוכה וגם זה קרוב לבית, החשש העיקרי הוא שאם אצא לשוק החופשי אתקשה במציאת משרד שיקבל סטודנטית למשפטים מרמת גן כי מדובר במכללה לא נחשבת. אודה לעזרתכם

    • ניסיון לעזור
      דוד | 28/04/2015 09:24

      בתור אחד שבעצמו בירר ומברר אשמח לתת לך סקירה קצרה:

      כפי שכולם יודעים המכללות אינן עומדות בשורה אחת עם האוניברסיטאות. ישנן שתי מכללות שלגביהן הדעות חלוקות- הבינתחומי והמכללה למנהל. בעוד שלגבי הראשון (הבינתחומי) כמעט כולם יסכימו שמדובר במכללה ששווה ברמתה לאוניברסיטאות (ומעט יטענו שמדובר במוסד עם יחסי ציבור מעולים ולסטודנטים מקושרים),  לגבי האחרון הדעות לכאן לכאן די שוות. לגבי המוסד הספציפי שנקרא "המרכז האקדמי למשפט ועסקים" אני יכול לומר לך שהתעניינתי שם בעבר ומסע השכנועים שעברתי היה עצום וללא כיסוי אמיתי בשטח. רק אנקדוטה קטנה הם טענו ש"מכללת הבוטיק" שלהם אינה משווקת בפרסומות כיוון שהיא בונה על שמועות מפה לאוזן, ואולם שבוע אחרי שהייתי שם יצא סינגל טיפשי לאוויר של המכללה. בנוסף תנאי הקבלה שלהם נמוכים בהשוואה למכללה למנהל והם מוכנים להתגמש אפילו בהם - דבר שיכול להעיד (אולי) על רמתם.

      • תודה על התשובה..
        דניאל שר | 29/04/2015 11:00

        חייבת לומר ממוצע הציונים שלי לצערי 85
        במכללה למנהל וגם ברמת גן מוכנים לקבל אותי ללא שיפור או פסיכומטרי
        האם זה מעיד ששתיהן באותה הרמה?
        בנוסף היכן לבסוף החלטת ללמוד?
        תודה

    • תגובה
      ניר | 29/04/2015 12:18

      הי דניאל
      אם החלטת ללמוד במכללה, לכי למרכז הבינתחומי בהרצליה. זה מוסד טוב, עם שם טוב בשוק, וזה הדבר שחשוב שיוצאים לחפש התמחות ועבודה.
      בהצלחה
      ניר

      • היכן ללמוד - התלבטות
        עו"ד זיו ביגלמן | 30/04/2015 13:39

        לגבי הבינתחומי אז ככל הידוע לי לא ניתן להתקבל שם ללא פסיכומטרי.
        כמו כן, למרות שניר משווק אותם טוב, המכללה בראשון גם נחשבת למכללה מעולה שממנה בקלות ניתן להתקבל לכל המשרדים הגדולים.
        יודגש כי גם בר"ג ניתן להתקבל למשרדים הגבוהים אך באמת צריך להיות עם ממוצע ציונים מאוד גבוה וצריך משהו נוסף בשביל להגיע למשרדים הגדולים ביותר.
        נקודה נוספת בינתחומי לדעת שכ"ל הרבה יותר גבוה מכל המקומות האחרים.

        אני סבור שאת צריכה לקחת בחשבון גם את עניין הקרבה למקום עבודה בית כי זה כן דבר חשוב מאוד. כמו כן, בר"ג לדעתי יהיה יותר קל לשלב לימודים ועבודה מאשר במכללה למנהל אך כפי שניר ציין מכללה למנהל יותר "נחשבת".

        בהצלחה

        • היי
          תודה על התגובה אבל... | 30/04/2015 13:41

          כתבת שצריך משהו נוסף.... שתף אותי מהו;)

          • "משהו נוסף"
            עו"ד זיו ביגלמן | 04/05/2015 21:59

            התכוונתי שמעבר לציונים שיהיה עוד משהו בעל חשיבות שהמראיין יהיה חייב להתייחס אליו (הכל לכאורה):
            כמו למשל התנדבות מיוחדת או תרומה לקהילה
            שרות צבאי בעל חשיבות מיוחדת (כלומר ביחידה מובחרת וכו')
            ניסיון מקצועי
            המלצה מגורם כלשהו בעל שם וחשיבות מיוחדת (לא סתם מרצה רגיל).

            כלומר שיהיה עוד משהו שיתן לך יחוד מעבר לממוצע גבוה.