תוך כמה זמן צריך להודיע לחברת הביטוח על פציעה?

  • תוך כמה זמן צריך להודיע לחברת הביטוח על פציעה?
    דסבידאניה | 27/04/2015 08:22

    יש לי פוליסה עם אבדן כושר עבודה 3 חודשי המתנה.  שברתי רגל ואני בבית כבר מעל חודשיים וחצי. האם עליי להודיע כבר לחברת הביטוח, או אחרי ה 3 חודשים לראות אם אני עדיין באבדן כושר עבודה ולא הוסר הגבס ורק אז להגיש תביעה?

    אולי יכולתי לשאול בקיצור, מתי חלה התיישנות להגשת תביעה בפוליסת ביטוח חיים סעיף אבדן כושר עבודה?

    • תוך כמה זמן צריך להודיע לחברת הביטוח על פציעה?
      דסבידאניה | 27/04/2015 16:07

      האם תחילת ספירת ההתיישנות מתחילה במקרה שלי רק ביום שקמה עילה לתביעה, כלומר אחרי 3 חודשי המתנה?

      ולא מיום קרות המקרה?

      (האם זה תיקון מספר 6 לחוק חוזה הביטוח?)

    • מתי להודיע לחב' הביטוח על אובדן כושר
      עו"ד יקי רנד | 28/04/2015 09:04

      בעקרון, ההתיישנות נספרת ממועד התאונה, אבל זה בהקשר של הליך משפטי, ואין קשר לעצם הפנייה לחב' הביטוח. תוכל לחכות עד שיחלפו שלושה חודשים, ואז במידת הצורך להגיש תביעה.

      • תודה רבה  לת
        דסבידאניה | 28/04/2015 13:02