שלום לבעל דירה

  • מחיקת הודעה- רווחיות מופרזת של יזמים בתמ"א 38 בר"ג
    בעל דירה | 28/04/2015 12:40

    עו"ד הלוי שלום רב,

    הוספתי לפורום לפני מספר ימים הודעה שעסקה בעתירה לבימ"ש כנגד רווחיות מופרזת של יזמים בתמ"א 38 ברמת גן, ומשום מה ההודעה נמחקה מהפורום.

    לא ברורה לי הסיבה למחיקת ההודעה, שכן נראה לי שחשוב לעדכן את קוראי הפורום במקרים מעין אלו על מנת להגביר את המודעות שלהם לתופעות כאמור.

    כמו כן, בתגובה לאחת מהודעותי הקודמות בפורום אמרת שתשמח אם אמשיך לשתף את הפורום בהרהורים ונתונים לגבי פרויקטים של תמ"א 38.

    אשמח לתגובתך, תודה מראש.

    • שלום לבעל דירה
      יוסף | 28/04/2015 14:42

      שים לב לדבר מעניין : לאחרונה התחלת להעלות את המודעות לנושא "היזם החמדן" בתגובות במקומות שונים ואף אני סייעתי לך . אך בימים האחרונים השתנו דברים פתאום: בכל הכתבות של YNET העוסקות בתמ"א נמחקו בימים האחרונים כל התגובות והזירה נשארה רק לכותבי המאמרים שהם ברובם עורכי דין. זהו המצב גם בגלובס מזה תקופה ארוכה. לא מאפשרים שיג ושיח בין האזרחים בנושא. כדאי להפיץ את אתר הפייסבוק שלך ככל הניתן.

      • אני חוזר בי
        יוסף | 28/04/2015 14:59

        כנראה הייתה לYNET תקלה טכנית זמנית כי כעת אני רואה שהתגובות לכתבות בנושא התמ"א חזרו.
        בכל מקרה : כדאי להפיץ את הבשורה: זכויות הבניה שייכות לבעלי הדירות.

      • צנזור תגובות בנושא התנהלות של יזמים
        בעל דירה | 28/04/2015 16:58

        שלום יוסף, העלית נקודה חשובה מאוד - היו לא מעט תגובות שכתבתי במאמרים של תמ"א ופינוי בינוי בדה מרקר, גלובס וכלכליסט שנמחקו. חשוב לציין שכל התגובות שלי נוסחו בלשון ראויה ועניינית והתמקדו בעובדות הנוגעות להתנהלותם של יזמים, וגם התייחסתי בתגובות אלו באופן קונקרטי לאמור בכתבות עצמן, כך שלכאורה לא היתה סיבה עניינית לצנזורן.

        מצד שני, היו תגובות אחרות שאני כתבתי ושגם אחרים כתבו (כמוך) שלא צונזרו ומעלות את המודעות לנושא של ההתנהלות מול היזמים (כנראה שהמחיקה המוחלטת של כל התגובות שראית היא אכן עניין טכני בלבד כפי שציינת).

        לא ברורים לי הקריטריונים לצנזור תגובות באתרים אלו, אבל כן ברור שהתוכן שאנחנו קוראים הוא מעובד ומלוטש מאוד לעומת המציאות בשטח, ובגלל זה חשוב שתהיה לנו אפשרות להתבטא באופן עצמאי, כפי שדף הפייסבוק בנושא מאפשר וכפי שגם פורום חשוב זה בניהולו של עו"ד הלוי מאפשר, וזאת לטובת האינטרסים של כלל בעלי הדירות (להבדיל מהאינטרסים של היזמים בלבד).

        אני מסכים איתך שקיימת חשיבות רבה בהפצת הידע (ועמוד הפייסבוק) לכמה שיותר אנשים ומודה לך מאוד על תרומתך הרבה לנושא.

        • מה לא ברור לכם?
          יעקב | 29/04/2015 08:16

          מה לא ברור? ועל מה ההיתממות לגבי המחיקות?
          יש כאן המון כסף והמון אינטרסים של הרבה בעלי עינין עם הרבה כוח.

    • מחיקת הודעות
      עו"ד אילן הלוי | 29/04/2015 12:11

      בעל דירה, יוסף ויעקב המכובדים!

      ראשית - אני מעריך את התרומה שלכם להעלאת המודעות לכל נושא תמ"א 38. אין ולא צריכה להיות מחלוקת שהרווח ליזמים צריך להיות סביר והולם ולא מוגזם ומופרז.
      אנו לא שולטים כאן בפורום על אתרים אחרים. אם בפורום כאן נמחקו הודעות אתם מוזמנים לעדכן אותי ולפנות אלי אישית ואנסה לטפל בכך.
      הפורום נועד לשאלת ותשובות בנושאי התמ"א ומבחינתי אין מניעה ואף רצוי גם להעלאת דעות ורעיונות בכל הקשור לנושא זה. לעיתים בעלי האתר מוחקים פוסטים העוסקים בקידום מסחרי ובצדק הם עושים כן. כל היתר ראוי שלא יצונזר.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38