פטור על נכסים בירושה

  • מיסוי על ירושת נדל"ן
    שחר | 26/04/2015 23:32

    שלום,

    אני ועוד מספר בני משפחה ירשנו לאחרונה דירה ונכס נוסף שמשמש כמשרד. שני הנכסים מושכרים והתחלנו בתהליך של העברת הנכסים על-שמנו בטאבו.

    האם במידה שנמכור אותם, יהיה עלינו לשלם מס-מכירה ? אם כן, באיזה שיעור...
    ולגבי הנכס המשרדי/מסחרי - האם חלה עליו חובת תשלום של מס-שבח ? או שמא הנ"ל היה רלוונטי רק אם הבעלים המקוריים שלו שנפטר, היה מוכר אותו עוד בחייו...?

    תודה,  שחר.

    • פטור על נכסים בירושה
      עו"ד יפית יוחפז | 27/04/2015 11:42

      שלום,

      בנוגע לדירה- ככל שאתם צאצאיו של המוריש, זאת דירתו היחידה, ואילו היה בחיים היה זכאי לפטור ממס שבח- תהיו פטורים ממס שבח.

      אם לא מתקיים הפטור הנ"ל של ירושה, אפשר להשתמש בפטור של דירה יחידה: אם מדובר בדירה יחידה שלכם, שאתם מחזיקים בה 18 חודשים ובאותם 18 חודשים לא מכרתם דירה אחרת בפטור- גם יש פטור ממס שבח.

      אם אתם לא עומדים בשני סעיפי הפטור- יש מס שבח.

      בנוגע למשרד/ מסחרי- אין פטור ממס שבח.

      בברכה,
      עו"ד יפית יוחפז
      מנהלת פורום נדל"ן ומיסוי מקרקעין