תשלום מס רכישה בהחלפת דירת מגורים

  • תשלום מס רכישה עם התחייבות למכירת הדירה הישנה
    יונתן | 25/04/2015 11:12

    שלום רב , האם כאשר אני רוכש דירה חדשה מקבלן שהיא הדירה השנייה שלי , ומתחייב למכור את הדירה הקודמת בפרק זמן של שנה מקבלת המפתחות לדירה החדשה , אני קודם משלם את מס הרכישה כאילו מדובר בדירה נוספת ואז מקבל החזר כאשר אני מוכר את הדירה הישנה או שלא משלמים , ורק אם לא הצלחתי למכור את הדירה הישנה בפרק הזמן הנ"ל , אזי צריך לשלם? תודה מראש ,יונתן

    • תשלום מס רכישה בהחלפת דירת מגורים
      עו"ד יפית יוחפז | 26/04/2015 13:15

      שלום,

      כאשר אתה רוכש דירה שנייה מקבלן ומתחייב למכור את הדירה הראשונה תוך 12 חודשים מקבלת טופס 4, ניתן לשלם את מס הרכישה בשני מועדים:

      1. תוך 60 יום מהרכישה לשלם את המס המלא, של דירה שנייה, ולאחר מכירת הדירה הראשונה לקבל את ההפרש עם תוספת הצמדה. היתרון באפשרות זו היא שרשות המיסים מנפיקה אישור מס רכישה לטאבו.
      2. תשלום לפי דירה יחידה והקפאת השומה עד למכירת הדירה הראשונה, שלאחריה יונפק אישור מס רכישה לטאבו. במצב זה, אם לא הצלחת למכור, צריך לתקן את השומה ולשלם לפי מדרגות דירה שנייה, בתוספת ריבית והצמדה.

      בברכה,
      עו"ד יפית יוחפז
      מנהלת פורום נדל"ן ודיני מקרקעין

      • תודה על התגובה
        יונתן | 26/04/2015 15:49

        בהנחה ובחרתי באופציה השנייה של הקפאת השומה עד לאחר מכירת הדירה , מהי המשמעות של העדר האישור של מס רכישה בטאבו? האם הדירה החדשה אינה נרשמת על שמי?
        אשמח להבהרה.

        בברכה ,
        יונתן