סירוב יורש לרישום הזכויות בטאבו

  • רישום זכויות בטאבו
    רחל | 24/04/2015 18:38

    שלום,

    הוריי הורישו את דירתם לארבעה יורשים, כאשר את חלקה של יורשת אחת בתם שנפטרה) הורישו לחמשת ילדיה באופן שכל ילד קיבל 1/20 זכויות בנכס. רציין כי שוויו של הנכס הוא כ-1,200,000 ש"ח.
    הנכס טרם נרשם בטאבו ובימים אלה החב' המשכנת מבקשת מכל היורשים שקיבלו זכויות בדירה עפ"י הצוואות לבוא לחתום על מסמכים לצורך השלמת רישום הזכויות.
    יורש אחד מסרב לחתום ובכך מעכב את רישום הזכויות,
    טענתו של אותו יורש הוא שאם הוא יהיה רשום כבעל זכויות של אותו חלק (1/20) בטאבו הוא ייפגע כיוון שהוא ורעייתו טרם קנו דירה ראשונה וכאשר ירצו לקנות דירה, הם ייתקלו בבעיה (עדיין לא הבנתי בדיוק מול מי) באופן זה שזכויותיהם ייפגעו כיוון שלא מדובר בדירה ראשונה שקנו ועצם זה שיש להם זכויות, אפילו אם מדובר בזכויות מזעריות (אני מזכירה 1/20 מאותו נכס ששוויים בכסף כ-60,000 ש"ח לאותו יורש), עם ייפגעו.
    האם יש דבר מה בדבריו? האם אכן הוא ייפגע אם הוא יירשם כבעלים של אותו חלק בטאבו?

    אודה לתשובתכם.

    • סירוב יורש לרישום הזכויות בטאבו
      עו"ד יפית יוחפז | 26/04/2015 13:11

      שלום,

      דירת מגורים על פי חוק מיסוי מקרקעין היא זכות ב 1/3 דירה ומעלה.

      פחות מכך- אין מדובר בדירת מגורים, ולכן הדבר לא ישפיע על מס השבח ומס הרכישה במכירת ורכישת נכסים עתידיים.

      אם בכל זאת התנגדותו מעכבת את רישום הזכויות של יתר היורשים- ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה למתן סעד מתאים.

      בברכה,
      עו"ד יפית יוחפז
      מנהלת פורום נדל"ן ודיני מקרקעין