החלפת עו"ד בעיצומו של הליך משפטי

  • תביעה בנושא תאונת דרכים לפני כ 18 שנים- תעלומה.
    מאיר | 06/04/2015 18:29

    שלום לכולם .

    בשנת 97 פגע בי רכב בהיותי הולך רגל קטין , אושפזתי בבית החולים מיד לאחר התאונה וכמובן שלאורך כל השנים הללו ניגשתי עם אימי והתלוננתי וטופלתי בידיי רופאים.
    כאבים פיזיים , כאבי ראש , פוסט טראומה וכתוצאה מכך גם הפרעות התנהגות נשירה ממסגרת הלימודים , בקיצור כל הילדות שלי סבבה סביב אורטופדיים רופאים וגם פסיכיאריים בתור ילד.
    אימי בזמנו התחילה תביעה אצל עורך דין שלא אנקט בשמו כמובן, אך משום מה הוחלט להשאיר את התיק ככה כשאגיע לבגרות.
    את התביעה התחלתי לפני כ - 5 שנים כשמלאו לי 18 שנים (חוק ההתיישנות לא חל על קטינים) .
    אצל אותו העו"ד , נפגשנו חתמנו על חוזה סטנדרטי והתחלתי לעבוד על התיק.
    כיום אני בן 23  ועדיין אין תחושת סיום בתיק.
     אני לא מפסיק  לחקור בנושא ולנדנד לעורך דין מידי חודש ובמשך 5 שנים לגבי התיק ותמיד איכשהו הוא מוצא לי סיבה שממתינים לתשובות מההוא שמחכה להיא , וכדומה.
     וככל שעובר הזמן החשדות שלי בנוגע לפיצויי התביעה ולגבי העורך דין רק גוברות .
    התאונה הזאת באמת השאירה לי צלקת לכל החיים מבחינה נפשית ומבחינת כאבי הגב והראש שלמדתי לחיות איתם.
    אני כיום כבר אבא לילד ואני מתפרנס בקושי רב כנגד כל הסיכויים.
     רציתי לדעת אם יש איזשהו גוף שאוכל לפנות אליו באופן עצמאי כדי לדעת איפה עומד התיק ובאיזה שלב הוא? או פשוט להחליף עורך דין ואיך זה בדיוק מתבצע לאחר שחתמתי איתו על חוזה "סטנדרטי" לפני 5 שנים ?
    אשמח לשמוע את דעת המומחים כאן כי אני ממש אבל ממש אובד עצות.

    • החלפת עו"ד בעיצומו של הליך משפטי
      עו"ד אריק ארביב | 12/04/2015 15:44

      מאיר שלום,

      כל שעליך לעשות הוא לבקש מעורך הדין שמייצג אותך לעיין בתיק וכך תוכל לדעת מה בדיוק נעשה עד היום ומה מצב התיק. זו זכותך.

      כמו כן, היה ואינך סומך על עורך הדין, אני מציע לך לקיים עמו פגישה ולבקש תשובות לכל שאלותייך. אם גם לאחר פגישה זו תחוש אי נוחות בהמשך ההתקשרות ביניכם, באפשרותך להחליף את עורך דין.

      לידיעתך, עורך הדין שייצג אותך יהיה זכאי לתשלום שכ"ט מהפיצויים שתקבל בגין העבודה שביצע עד לשלב זה (קרי, שכ"ט חלקי).

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים