האם מגבלת 5 התביעות מתייחסת ל12 חודשים?

  • חמש תביעות בשנה
    איל | 08/04/2015 01:50

    האם המגבלה על הגשת חמש תביעות בשנה, מתייחסת לשנה קלנדארית או ל-12 חודשים אחורנית מיום הגשת התביעה החדשה ביותר ?
    ראיתי  בפורום שתי תשובות שונות וסותרות
    כמו כן אשמח לדעת על מה מתבססת התשובה - על פרשנות או שיש פסק דין

    • האם מגבלת 5 התביעות מתייחסת ל12 חודשים?
      עו"ד אבי קיסוס | 08/04/2015 22:42

      עד כמה שאני מצליח להבין את הוראות החוק מדובר בשנה קלנדרית. לא ראיתי בפסיקה פרשנות שאומרת כך או אחרת, אם כי אני יכול להבין את מי שאומר אחרת.
      מקום שהחוק שותק לעניין הגדרת מועדים, אז הולכים לחפש את ההגדרה בפקודת הפרשנות ושם נקבע כי:
      "שנה" ו"חודש" - למנין הלוח הגריגוריאני;

    • אגדת חמש התביעות קישור
      עופר בן אברהם | 11/04/2015 15:13

      ניתן להגיש יותר מחמש תביעות בשנה; ראה הדיון המקושר מטה.

      ולשאלתך: "באותה שנה" משמע: מ- 1 בינואר שבאותה שנה. אם אתה מגיש תביעה בשנת 2015, תביעות שהגשת בשנת 2014 לא הגשת "באותה שנה".

      כאן

      • האם ניתן להגיש יותר מחמש תביעות בשנה בתביעות קטנות
        עו"ד אבי קיסוס | 12/04/2015 08:33

        סעיף 60 (ב) לחוק בתי המשפט אכן מציין את מה שכתבת ובגלל זה התלבטתי רבות מה התשובה הנכונה. לא מצאתי פסיקה המתייחסת לנוסח הסעיף הן לעניין הגשה בבתי המשפט השונים והן לעניין פרשנות השנה.
        על פי נוסח הסעיף אני אכן מסכים עם הפרשנות שלך הגם שבשכל זה לא נשמע לי הגיוני. כל עוד אין פרשנות אחרת של בימ"ש יש לפרש את החוק שהוא מתייחס ל תביעות בכל בימ"ש, לאפשרות שיקול הדעת של בימ"ש ולעובדה שכל שנה מתחילה ב - 1.1 של כל שנה.