מנתונים והפרטים הכלליים

  • אתיקה מקצועית
    ניר | 31/03/2015 09:25

    שלום רב,
    אדם פונה אל בן משפחתו ומבקש ממנו לרשום קו"ח פיקטיביים ולשלוח אותם עבור משרה וזאת על מנת לוודא שאכן קוראים לו לראיון. בנוסף מבקש ממנו להקליט את שיחת הטלפון שמתבצעת עם העסק שמחפש עובדים, כדי שישמש בהליך משפטי. במקרה אותו בן משפחה הוא עו"ד וצפוי כמובן להיחקר בביהמ"ש. האם אותו עו"ד שלא פועל במסגרת תפקידו כעו"ד אלא במסגרת היותו בן משפחה קרוב ורוצה לעזור צפוי לסנקציות משמעתיות? התחזות, זיוף מסמך וכד'?

    אודה לתשובתכם.

    • מנתונים והפרטים הכלליים
      עו"ד עינב יונסוף וייס | 03/04/2015 00:48

      שכתבת, אני מבינה שאותו בן משפחה אינו קשור לתיק זה באופן מקצועי תחת כובעו כעו״ד. משכך לא ניתן יהיה להפליל אותו על סמך העילות הנ״ל.