חלוקת נכסים על פי דין

  • ירושה ללא צוואה
    נילי | 28/03/2015 13:51

    שלום רב,
    אבי נפטר לפני חצי שנה. לא השאיר אחריו שום צוואה.
    אימי שתבדל לחיים ארוכים מעוניינת למכור את הדירה של שניהם. היא רוצה לתת לי חלק מהזכויות של אבא שלי אך טוענת שמגיע לי רק שמינית, ערך הדירה 700 אלף שקלים ויש עוד אח אחד שאמור לקבל. איך זה מתחלק?
    מבינה שגם בחצי של אבא שלי זה עוד מתחלק לחצי של אמא ואז רק חצי אני וחצי אחי?
    כמו כן היא צברה חובות בבנק מכוונים של 400 אלף שקלים על מנת לא להשאיר לנו למרות שהבטיחה שתשאיר משהו לילדיה. מה החוק קובע לגבי זה?
    הרי כל אדם יכול פשוט לצבור חובות בשווי מליונים ובשעת חלוקה לומר שלא נשאר שקל.

    אשמח מאוד להכוונתכם.

    • חלוקת נכסים על פי דין
      עו"ד יפית יוחפז | 28/03/2015 21:38

      שלום,

      אני מבינה שהדירה רשומה מחצית על שם אימך ומחצית על שם אביך המנוח.

      צו הירושה יקבע כי רכושו של אביך המנוח יתחלק חצי לאימך וחצי לילדיו.
      הדירה תרשם 3/4 על שם אימת, 1/8 על שמך ועוד 1/8 על שם אחיך.

      באופן זה גם יתחלקו הכספים בחשבון הבנק.

      בברכה,
      עו"ד יפית יוחפז
      מנהלת פורום נדל"ן ודיני מקרקעין

      • המשך שאלה
        נילי | 28/03/2015 21:54

        ראשית תודה על היענותך המהירה.

        ברשותך רציתי להוסיף עוד שאלה לגבי תשובתך.

        אם יש חלוקה לשמינית זה לא הולך לפי כמה אנשים מקבלים את הירושה? הרי שמינית אומר שיש 8 אחים ואחיות לחלק את הרכוש ואם אנחנו שני אחים אז זה רבע לכל אחד. כמו כן כתבת שהכספים בחשבון הבנק יחולקו שווה בשווה. אימי גמרה את הכספים חודשיים לאחר לכתו על מנת שלא יידרש ממנה כסף וכך נוהגת גם בקשר לדירה וממצה את שארית הכסף שלא יישאר מה לחלק. הכסף של הדירה שייכנס לחשבונה ייגנז עוד באותו היום על ידה ולנו האחים לא יישאר דבר. דבר נוסף הבנתי שאימי עושה צו פירוק שיתוף לאח שלי מאחר והוא לא מעוניין שהיא תמכור את הדירה. מה זה אומר לגביי? תודה ושבוע טוב.

        • אשמח להמשך שאלה  לת
          נילי | 29/03/2015 23:49

        • כסף נגנז לפני מכירת דירה
          נילי | 30/03/2015 22:49

          שלום רב, בהמשך לשאלתי. מה ניתן לעשות במצב בו כסף נזרק לשווא בינתיים מחשבונות הבנק וכמו כן עד שהדירה תמכר היא תסיים גם את הכסף עבורה בחובות אשר קיימים כרגע בבנק של הלוואות שצברה זה עתה .

          מה המדיניות הקיימת במצב בו ילדים שזכאים לשמינית דירה רואים שנצברים חובות בבנק על הלוואות על מנת לא לשלם בעתיד את החלק בדירה. תודה

        • 3/4 דירה שייכת לאימך ורק לך לילדים
          שדמה | 30/03/2015 23:43

          אז מכיוון שאתם רק שני אחים שמתחלקים ברבע, העו"ד ענתה שמגיע לך רק שמינית.
          אם הייתם יותר אחים, אז היו מחלקים את הרבע ליותר חלקים.

          אם הכסף בבנק נמצא בחשבון משותף על שם אימך ואביך, או רק בחשבון על שם אביך, עד קבלת צו ירושה, אימך לא יכולה להשתמש בכל הכסף בבנק, אלא רק בחלקה (מחצית הוא שלה).
          לאחר קבלת צו הירושה, אתם תצטרכו ללכת יחד עם אימך לבנק על מנת לשחרר את הכסף, ואז תוכלו לדרוש למשוך את חלקכם (שמינית לך ושמינית לאחיך).
          אם הכסף בבנק נמצא בחשבון רק על שמה, אז הוא שלה ולא שייך לירושה.